ŠKODA u vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora modernizira i proširuje češke tvornice

2016-07-13
  • ŠKODA će tri tjedna kolektivnog godišnjeg odmora u srpnju iskoristiti za održavanje i optimizaciju proizvodnih pogona
  • Proizvodne tvornice Škode u Mladá Boleslavi, Kvasinyju i Vrchlabíju dodatno se pripremaju za nove zadatke
  • Brojni projekti za početak proizvodnje novog modela ŠKODA KODIAQ, početak rada nove servo-linije za prešanje i druge mjere modernizacije
  • Opsežno se proširuju proizvodni kapaciteti za vozila i komponente
  • 1.000 ŠKODA radnika te vanjski pružatelji usluga obavit će radove održavanja i optimizacije

Mladá Boleslav, 13. srpnja 2016. - ŠKODA AUTO će vrijeme bez proizvodnje u srpnju iskoristiti za opsežne radove održavanja i modernizacije u svoje tri češke tvornice. Radovi se provode u više od 80 proizvodnih hala na skoro 500 radnih mjesta Mladá Boleslavi, Kvasinyju i u Vrchlabíju.

U središtu pozornosti su pripreme za početak proizvodnje novog modela ŠKODA KODIAQ u Kvasinyju, radovi na novoj servo-liniji za prešanje u matičnoj tvornici Mladá Boleslav i optimizacija procesa u  High-Tech-tvornici Vrchlabí. Kolektivni godišnji odmor započinje ovisno o lokaciji 4. srpnja i trajat će do 22. srpnja 2016.

ŠKODA će za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora provesti brojne projekte modernizacije i preuređenja. Početak proizvodnje novog modela ŠKODA KODIAQ čini okosnicu radova u Kvasinyju. U Mladá Boleslavi se nastavljaju radovi na novoj servo-liniji za prešanje PXL 2, koja će vjerojatno biti puštena u rad do kraja godine. Po prvi put ona može prešati velike aluminijske dijelove i radi iznimno energetski učinkovito. U matičnoj tvornici marke usto će se proširiti automatski upravljano skladište malih dijelova (AKL), kako bi se djelotvorno obrađivala sve veća raznovrsnost artikala te još fleksibilnije uredili logistički procesi. U fokusu optimizacije osim toga su automatizacija procesa proizvodnje primjenom robota te pripreme za još jače digitalizirano odvijanje proizvodnje prema uzoru na strategiju Industrie 4.0.

Istodobno ŠKODA proširuje proizvodne kapacitete za vozila i komponente ciljanim uklanjanjem uskih grla. U tvornicama Mladá Boleslav i Kvasiny trenutno se dnevno proizvodi 3.000 vozila. U Vrchlabíju se proizvodnja mjenjača DSG s internom oznakom DQ 200 povećala na do 2.000 jedinica dnevno, u Mladá Boleslavi se dnevno proizvodi do 3.000 ručnih mjenjača i više od 2.000 motora. S gotovo 1.000 radnika i vanjskih pružatelja usluga ŠKODA će projekte  provesti za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora.

U Češkoj ŠKODA AUTO s 25.500 radnika godišnje proizvodi više od 650.000 vozila. Proširenjem palete modela i izgradnjom kapaciteta ŠKODA stvara mnoga nova radna mjesta. Samo u Kvasinyju nastaje 2.000 novih radnih mjesta, a tamo se godišnje proizvede 280.000 vozila.