Finale biciklističke utrke Tour de France: ŠKODA KODIAQ prošao ciljem kao prvi

2016-07-26
  • Novi Škodin SUV uveo je vozače u cilj na bulevaru Champs-Elysées
  • Pobjednik utrke iz 1987. Stephen Roche sjedio je za upravljačem ŠKODA Kodiaqa
  • Stephen Roche: "ŠKODA u natjecanju Tour de France radi izvanredan posao"

Mladá Boleslav/Pariz, 25. srpnja 2016. - U finalu utrke Tour de France ŠKODA KODIAQ je imao snažan nastup kao gost: Novi SUV marke je proveo vozače preko ciljne linije u Parizu. Stephen Roche, pobjednik utrke iz 1987., bio je oduševljen voznim karakteristikama vozila predvodnika.

U jučerašnjoj završnoj etapi natjecanja Tour de France je ŠKODA KODIAQ prešao ciljnu liniju kao prvi. Novi SUV marke je na neravnom čuvenom bulevaru Champs-Elysées izgledao odlično, uvjeren je bivši pobjednik utrke Stephen Roche. "ŠKODA KODIAQ nudi iznimno velikodušan prostor", rekao je Roche, koji je sjedio za upravljačem novog SUV-a.  "On ugodno klizi i precizno sluša sve komande", kaže Irac, koji je s češkim proizvođačem automobila povezan kao njihov ambasador marke.

Kao partner zadužen za vozila ŠKODA je na raspolaganje stavila 250 organizacijskih i pratećih vozila te 50 timskih vozila. Jedno od njih je bilo i ,Red Car' -ŠKODA SUPERB u Corrida-crvenoj boji, koji je u 21 etapi služio kao vozilo predvodnik. Zatim je ŠKODA KODIAQ sličnog izgleda - oblijepljen crveno-sivo-crnom kamuflažnom folijom -predvodio peloton u zadnjoj etapi prema cilju u Parizu.

 

Intervju sa Stephenom Rocheom: "Od Pariza se ježi koža"

Gospodine Roche, već ste više puta doživjeli finale natjecanja Tour de France u Parizu - osjetite li još peckanje kad se vozite na Champs-Elysées?

Stephen Roche: Da, to i ne može biti nikako drugačije. Ovaj fantastični grad, mnoštvo ljudi, slavlje - koža se jednostavno naježi. Slike iz 1987. godine ponovno prolaze glavom. U biciklizmu nema ništa ljepše od finala utrke Tour de France u Parizu. Ovdje u cilju zaboraviš sve napore u tri protekla tjedna. Jednostavno si sretan.

Ove godine vozili ste jedan osobito poseban automobil u zadnjoj etapi. Kakav je Vaš dojam?

Stephen Roche: Tijekom cijele utrke je vozače predvodio "Red Car", ŠKODA SUPERB. To je fantastičan automobil - prostran, udoban i lagan za vožnju. Za mene je međutim ove godine iznenađenje bio novi SUV ŠKODA KODIAQ. To je bio prvi SUV uopće kojemu je A.S.O. (Amaury Sport Organisation) dao dozvolu za finale u Parizu.  To je posebna čast za tako fantastičan automobil. ŠKODA KODIAQ nudi ekstremno velikodušan prostor, vrlo ugodno klizi i precizno sluša svaku komandu. Ogromno je zadovoljstvo voziti ga.

Kako ste doživjeli ovogodišnje natjecanje kao ŠKODA ambasador?

Stephen Roche: U nekoliko etapa sam bio suvozač u ŠKODA Superbu. Osim toga sam sudjelovao na više događanja s gostima - zajedno smo se vozili na biciklima i promatrali utrku.   

Koji je dojam ostavila na Vas ŠKODA kao sponzor utrke Tour de France?

Stephen Roche: ŠKODA je ostavila apsolutno profesionalan dojam. Tim ŠKODA čini nekoliko stotina ljudi. Svi uvijek točno znaju što moraju činiti. Svi rade fantastičan posao - jednostavno se osjeti uska povezanost marke s biciklizmom i njihovo oduševljenje. Želim dati kompliment i vozačima. Uvijek je iznimno teško pomagati profesionalcima u pelotonu, a da ih se pritom ne smeta.

 

Kratki portret Stephena Rochea

On je živuća legenda: 1987. godine je Stephen Roche osvojio  Tour de France kao prvi i dosad jedini Irac. Na kraju napete utrke, u kojoj je žuta majica devet puta mijenjala vlasnika, on je s jedva 40 sekundi prednosti  ušao u cilj- drugoplasiranog Pedra Delgada iz Španjolske je pretekao u zadnjem dijelu utrke na kronometar. Iste godine Roche je pobijedio i u utrci Giro d'Italia te Svjetskom cestovnom prvenstvu. Osim njega je takvu trostruku pobjedu ostvario samo još Eddy Merckx.

 

Novi ŠKODA KODIAQ

ŠKODA KODIAQ označava početak svjetske SUV-ofenzive češke marke. ŠKODA KODIAQ predstavlja sve jake strane marke - neovisan dizajn pun karaktera, iznimno veliku ponudu prostora, visoku razinu funkcionalnosti i filozofiju,Simply-Clever'-rješenja.

Na 4,70 metara duljine SUV s osobinama vozila za sve prigode nudi najveći prtljažni prostor u svojoj klasi vozila, a opcijski i treći red sjedala. Opsežne mogućnosti povezivanja, moderni sustavi potpore i budućnosti usmjeren infotainment  dodatne su vrhunske performanse modela ŠKODA KODIAQ.

Novi SUV češkog proizvođača automobila 1. rujna 2016. u Berlinu slavi svoju svjetsku premijeru. Krajem rujna ove godine ŠKODA KODIAQ će imati svoj sljedeći nastup u Parizu - kao gost automobilskog salona u glavnom gradu Francuske. Uvođenje na tržište počinje početkom 2017.

Ime KODIAQ upućuje na kodijak-medvjeda, koji nastanjuje istoimeni otok ispred južne obale Aljaske. Veličina, snaga, posvećenost obitelji i kompetencija  u svim vanjskim uvjetima - medvjed i ŠKODA SUV imaju zajedničke karakterne crte.