Video zapis otkriva: ovako je novi ŠKODA KAROQ dobio ime

2017-05-26
  • Stanovnici otoka Kodiak u Aljasci pomogli su pri imenovanju novoga kompaktnog SUV-a
  • Obitelj SUV vozila češkog proizvođača automobila dobiva pojačanje

 

Mladá Boleslav, 26. svibnja 2017. godine - ŠKODA KAROQ: tako glasi ime novog modela češkog proizvođača automobila. Kompaktni SUV prošlog je četvrtka slavio svoju svjetsku premijeru u Stockholmu. Zabavni film sada prikazuje put nastanka naziva modela KAROQ na otoku Kodiak te ulogu koju su pri tome imali otočani.

Činjenica što naziv novoga SUV-a uvelike podsjeća na naziv modela ŠKODA KODIAQ nije slučajnost. "Sličnost između naziva strateški je planirana", rekao je Stefan Büscher, voditelj odjela za marketing i proizvodnju, te dodao: "Na taj će način nastati ujednačena nomenklatura za trenutačne i buduće SUV proizvode."

A jedan video zapis sada otkriva: na imenovanje novog modela KAROQ iznova su pozvani domoroci aljaskog otoka Kodiak. Na plemenskome jeziku Aleuta automobili se nazivaju ,KAA'RAQ', dok ,RUQ' označava strelicu, koja kao središnji element u logotipu marke ŠKODA posreduje dinamiku poduzeća. Odlučujuće se zamisli za tvorenje nove riječi u filmu dosjetio dvanaestogodišnjak.

Marka ŠKODA dosljedno će nastaviti podržavati širenje palete modela tijekom sljedećih godina u okviru Strategije 2025. za budućnost marke. U središtu će pozornosti pri tome prije svega biti širenje ponude SUV modela. S modelom KODIAQ marka ŠKODA tek je nedavno lansirala veliki SUV model na međunarodna tržišta. ŠKODA KAROQ sada predstavlja sljedeću prekretnicu. Novi kompaktni SUV prošlog je četvrtka slavio svoju svjetsku premijeru u Stockholmu, a njegovo uvođenje na tržište počet će u drugoj polovici 2017. godine.