Oliver Stefani postaje novi voditelj odjela za dizajn marke ŠKODA

2017-08-02
  • Od 1. rujna 2017. godine Oliver Stefani bit će nadležan za dizajn marke ŠKODA AUTO
  • Direktor marke ŠKODA AUTO rekao je: "Oliver Stefani ima golem kreativni potencijal. On će nam omogućiti pokretanje sljedeće faze razvoja."
  • Član uprave marke ŠKODA AUTO zadužen za tehnički razvoj Christian Stube: "Oliver Stefani savršena je dopuna našoj marki."

Mladá Boleslav, 2. kolovoza 2017. godine - Od 1. rujna Oliver Stefani bit će odgovoran za dizajn u marki ŠKODA AUTO. Donedavno je ovaj 53-godišnjak bio voditelj odjela za dizajn eksterijera marke Volkswagen. Stefani je studirao dizajn u Braunschweigu i Pasadeni (Kalifornija). Njegov potpis krasi brojna vozila koja je marka Volkswagen proizvela u posljednjih deset godina te mnoštvo konceptualnih vozila.

"U proteklih je nekoliko godina dizajn marke ŠKODA iznimno dobro napredovao. Nedavno smo novi i ekspresivni jezik dizajna prenijeli i na naše modele SUV vozila", rekao je direktor marke ŠKODA AUTO Bernhard Maier. "Oliver Stefani sada će pokrenuti sljedeću fazu razvoja. On će dizajnirati naše automobile kako bi oni zračili još većom emotivnošću te će ih odvesti u doba digitalizacije i elektrifikacije proizvodnje vozila. Oliver Stefani ima golem kreativni potencijal. Veselim se suradnji s njime", nastavio je Maier.

Christian Strube, član uprave marke ŠKODA AUTO nadležan za tehnički razvoj, također smatra da Stefani predstavlja savršen izbor. "Uvjeren sam da će Oliver Stefani kontinuirano nastaviti razvoj novog jezika dizajna marke ŠKODA i uspješno ga podići na sljedeću višu razinu. Njegova stručnost omogućit će mu da kupce marke ŠKODA oduševi budućim modelima. On je savršena dopuna marki ŠKODA", samopouzdano je izjavio Strube.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Oliver Stefani opetovano je dokazao svoju sposobnost. Stefani je 2002. godine počeo raditi za marku Volkswagen. Njegov potpis krasi brojna vozila marke Volkswagen iz posljednjih deset godina te brojna konceptualna vozila. On je odigrao važnu ulogu u razvoju modela up!, Polo, Jetta, Tiguan i aktualnih modela Golf kao i obitelji vozila I.D.

Novi voditelj odjela za dizajn marke ŠKODA studirao je dizajn u Braunschweigu i Pasadeni (Kalifornija). K tomu je tri godine radio u centru za dizajn Design Center Europe u gradu Sitge (Španjolska). Njegova stručnost savršeno se uklapa u marku ŠKODA koja se odlikuje brojnim Simply Clever rješenjima i izražajnim jezikom dizajna s kristalnim oblicima.