ŠKODA Fabia

Javnosti prezentirana prvi puta u Parizu...

...sada je stigla. Nova Fabia! ŠKODA Fabia je omiljeni model u segmentu malih vozila i u svojoj trećoj generaciji postavlja mjerila u pogledu preciznosti, prostora, funkcionalnosti i zaštite okoliša. Novi je i njen dizajn sa izrazito jakim linijama i emocionalnim formama, k tome dolaze još i najmoderniji sustavi sigurnosti, udobnosti i Infotainmenta iz viših klasa vozila.

Svjetska premijera u Parizu

Za sve koji nisu uspjeli doći u Pariz, ovdje mogu pogledati video isječke.

Dizajn

Prilikom razvoja treće generacije Fabije više pažnje smo posvetili sportskim karakteristikama te smo automobil dizajnirali općenito 'energičnije'. Rezultat je novo, svježe i moderno malo vozilo koje u svojem segmentu postavlja nove standarde.

Najprije smo još više zategnuli proporcije vozila. Nova ŠKODA Fabia je niža i šira nego do sada te stoga jako dobro naliježe na cestu. Tu su i oštri rubovi, jasne linije i kristalni elementi. Na taj način postižemo veće kontraste i vrlo izraženu igru svjetla i sjene. Sve to automobilu pruža samouvjeren vlastiti karakter.


Glavni dizajner marke ŠKODA Jozef Kabaň

Sustavi potpore

Po pitanju sigurnosti ŠKODA Fabia ne pristaje na nikakve kompromise. Ona nudi najkvalitetniju tehnologiju u vozilu.

U pogledu sigurnosti putnika i pješaka Fabia zastupa jasno stajalište. Stoga ćete u vozilu pronaći komponente sustava, koje su inače rezervirane za vozila iz viših segmenata. Svi modeli Fabije opremljeni su proširenom elektroničkom blokadom diferencijala XDS+, koja jamči sigurno upravljanje u zavojima. Još jedan anđeo čuvar u vozilu je Front Assist s automatskim kočionim sustavom. On Vam pruža podršku na način da prati zbivanja ispred vozila te Vas upozorava na prijeteće opasnosti. Osim toga ovaj sustav može samostalno aktivirati kočnice kako bi se ublažile posljedice sudara ili kako bi se sudar čak u potpunosti spriječio.

Fabia je prva ŠKODA sa sustavom za ograničenje brzine. Kao što i samo ime govori, sustav za ograničenje brzine ne dopušta vozaču da vozi brže od namještene brzine.

Info materijal

Color Concept

ŠKODA Fabia štedljivija za 17%

Potpuno novi TSI motori 

TSI je jamstvo za izvanrednu dinamiku, solidnu snagu i nisku potrošnju.
Start-Stopp-sustav i rekuperacija (obnova energije kočenja) su standardne funkcije.
Novi 4-cilindarski benzinski motori sa EU6 normama i direktnim ubrizgavanjem. TSI motori napravljeni su za vožače koji u svakoj situaciji žele imati fleksibilan motor.

Novi TDI motori

Ako prevaljujete tisuće kilometara godišnje pri tome pridodavajući važnost niskoj potrošnji onda su TDI motori za Vas pravi izbor.
Ovi potpuno novi 3-cilindarski dizelski motori sa Common-Rail-ubrizgavanjem dostupni su sa snagom od 90 do 105 KS.

Novosti

2017-06-15

Dvostruka obljetnica: ŠKODA slavi četiri milijuna modela FABIA i 500 000-ti primjerak treće gener...

500 000-ta ŠKODA FABIA aktualne generacije danas je sišla s proizvodne trake u tvornici Mladá Boleslav Čitajte dalje