ŠKODA KAROQ
ŠKODA KAROQ
Novi kompaktni SUV
ŠKODA KAROQ
ŠKODA KAROQ
Novi kompaktni SUV

ŠKODA KAROQ - nova ponuda u kompaktnoj klasi SUV vozila

ŠKODA KAROQ potpuno je novorazvijeni kompaktni SUV. Emocionalni i dinamični dizajn s brojnim kristalnim elementima sasvim je u znaku novih stilskih elemenata SUV modela marke ŠKODA. ŠKODA KAROQ nudi, tipično za marku, nesvakidašnju prostranost u unutrašnjosti i utovarnom prostoru, nove sustave potpore za vozača, LED glavna svjetla te - prvi puta u nekom modelu marke ŠKODA - digitalnu instrumentnu ploču s mogućnošću programiranja.

Inspiracija za naziv

Inspiraciju za naziv modela ŠKODA KAROQ dobili smo - kao i kod modela ŠKODA KODIAQ - od stanovnika otoka Kodiaka. Udaljeni arhipelag ispred južne obale Aljaske smješten na 57. stupnju geografske širine i 153. stupnju geografske dužine očarava svojim divljim, netaknutim krajolikom. Ovdje nastanjeni domoroci plemena Aleuta automobile na svom jeziku nazivaju "KAA'RAQ". Pojam "RUQ" koriste za strijelu, koja u logotipu marke ŠKODA predstavlja središnji element i naglašava dinamiku marke. Iz snažne kombinacije ovih dviju riječi naposljetku je nastao naziv za novi kompaktni SUV marke ŠKODA - ŠKODA KAROQ.

"Važno nam je dati upečatljiv naziv našem novom SUV-u. On istovremeno postaje dio nomenklature za naša SUV vozila na razini više modela", kaže Werner Eichhorn, član uprave marke ŠKODA zadužen za prodaju i marketing. K tomu stvaramo nesvakidašnji i upečatljiv identitet koji će naši kupci prepoznati", kaže Eichhorn.

O podrijetlu imena 'KAROQ'

Doživite svjetsku premijeru modela ŠKODA KAROQ uživo

Pogledajte najbolje trenutke s predstavljanja novog kompaktnog ŠKODA SUV-a! KAROQ se po prvi puta u potpunosti razotkrio javnosti i ostavio bez daha.

Otkrivanje: Prva vožnja modela ŠKODA KAROQ

Vanjski dizajn ŠKODA KAROQ-a

Već i vanjski oblik, izmijenjene linije i veće dimenzije daju naslutiti da je ovdje riječ o potpuno novom vozilu. ŠKODA KAROQ je SUV s karakterom: emocionalni i dinamični dizajn s brojnim kristalnim elementima sasvim je u znaku novih stilskih elemenata SUV modela marke ŠKODA.

Kompaktni SUV dugačak je 4382 milimetra, širok 1841 milimetar te visok 1605 milimetara. Dugi međuosovinski razmak od 2638 milimetara (kod verzije s pogonom na sve kotače 2630  milimetara) modelu ŠKODA KAROQ osigurava komforno nalijeganje na cesti. Povećanje dimenzija ide u korist putnicima. Slobodni prostor u području koljena iznosi 68 milimetara. 

Marka ŠKODA poznata je po svojoj nesvakidašnjoj opremi. To se odnosi i na novi KAROQ. Prtljažnik nudi kapacitet od 521 litre s uspravljenom stražnjom klupom. Kada je stražnja klupa preklopljena, kapacitet se povećava na 1630 litara. U kombinaciji s opcijskom stražnjom klupom VarioFlex utovarni prostor postaje varijabilan te nudi kapacitet između 479 i 588 litara. Sjedala se također mogu potpuno demontirati - tada kompaktni SUV s maksimalnim kapacitetom utovarnog prostora od 1810 litara postaje kombi.