Srce ŠKODE KODIAQ
Srce ŠKODE KODIAQ
Srce ŠKODE KODIAQ
Srce ŠKODE KODIAQ

Motori

Vodeća tehnologija za vaše uživanje u vožnji

Možete odabrati među četvorim različitim motorima sa ili bez pogona na sve kotače te između automatskog i ručnog mjenjača. 
KODIAQ je k tomu prvo ŠKODA vozilo s novim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG sa 7-strukim ručnim mijenjanjem stupnjeva prijenosa brzinom automatskog mjenjača. Za visokoučinkovite motore s velikim okretnim momentom.

Pogon na sve kotače

ŠKODA KODIAQ dostupan je s najnovijom verzijom elektronički regulirane lamelne spojke (5. generacija).

Tri motora mogu se opremiti najsuvremenijim pogonom na sve kotače. Pri tome se jamči optimalna dinamika u vožnji te najviši stupanj sigurnosti.

Prijenos okretnih momenata na sva četiri kotača provodi se automatski, ovisno o uvjetima u vožnji. Upravljačka jedinica izračunava idealni okretni moment za stražnju osovinu te na prikladan način prilagođava tlak na lamelama spojke.

Osviještena vožnja

Aktivno upravljanje cilindrima

ACT znači da se drugi i treći cilindar kratkoročno isključuju kada njihova snaga nije potrebna. Na taj će način motor raditi učinkovitije i uštedjet će, ovisno o načinu vožnje, do 0,5 litara goriva na 100 kilometara. Sustav ACT aktivira se u području broja okretaja između 1400 i 4000 o/min te pri brzinama do 130 km/h.

Pravi stupanj prijenosa je važan

S pravim stupnjem prijenosa može se uštedjeti golema količina goriva te istovremeno povećati komfor u vožnji. Manjom brzinom motora poboljšava se potrošnja, a na taj se način također smanjuje stvaranje buke. Preporuka za stupanj prijenosa prikazuje se vozaču na dobro vidljivom mjestu, s vlastitim simbolom u gornjem desnom kutu zaslona.

Start-stop sustav

Zamisao iza start-stop sustava jest isključiti motor svaki put kada njegov daljnji rad nije potreban. Stoga je ovaj sustav posebice praktičan u gradskom prometu jer uvelike smanjuje potrošnju goriva.

Prvo ŠKODA vozilo sa sedam sjedala

KODIAQ je prvo vozilo marke ŠKODA koje može smjestiti do sedam putnika.

Dužina modela KODIAQ nalazi se između dimenzija modela Octavia i Superb, no po pitanju ponude mjesta zasigurno će preuzeti vodstvo u SUV segmentu. S međuosovinskim razmakom od 2791 mm i širinom traka od 1586 mm sprijeda i 1576 mm straga raspoloživi će prostor za putnike i prtljagu poprimiti sasvim novu dimenziju.