Modeli
Path 2@2x

MOGUĆE JE VOLJETI I PLANET I VOŽNJU U ISTO VRIJEME Upoznajte naše elektrificirane 𝗶V modele!

k

Za tvrtku ŠKODA električna su vozila puno više od vozila s alternativnim izvorom napajanja. Njima se otvara potpuno novo poglavlje u našoj više od 125 godina dugoj povijesti. To je također prilika da vam predstavimo svijet ekološki prihvatljivih modela oznake iV i njihov potpuno povezani ekosustav koji e-Mobilnost čini jednostavnom i praktičnom za vas. A to je tek početak. Do 2025. godine ponudit ćemo pet potpuno električnih vozila. Očekujte više zabave, manje emisija, više mogućnosti i manje ograničenja. Pridružite nam se na našem putovanju u budućnost!

Možemo li voljeti i planet i vožnju u isto vrijeme?

 

Dobre odluke se nagrađuju dobrom energijom, užitkom u vožnji, ali tu su i konkretne nagrade. Uz svaki ŠKODA iV model dobivate MOON punjač*.

 

Izrađen od kvalitenih materijala, proizveden u Njemačkoj i jednostavan za rukovanje, MOON Wallbox kompaktnih je dimenzija i moderno je rješenje koje je u potpunosti prilagođeno potrebama vašeg vozila. Snaga punjenja veća je nego kod klasičnih kućnih utičnica (oko 5 puta veća nego kod priključka na kućnu utičnicu). MOON Wallbox istovremeno impresionira jednostavnim, komfornim rukovanjem, sigurnim upravljanjem uključujući funkciju zaštite te kabelom dužine 4,5 metra za optimalno punjenje Vašeg e-vozila. 

 

* U akciji se dobiva uređaj MOON Wallbox snage punjenja do 11 KW (izlazna snaga ovisi u priključku električne energije u kućanstvu), a ponuda za MOON vrijedi do 31.12.2021.

PONUDA MODELA ŠKODA 𝗶V

Uz modele ŠKODA iV e-Mobilnost je Simply Clever - zbog ponude brzog punjenja, dalekog dosega, prihvatljivih cijena te okretnosti i dinamičnosti. Ponuda modela ŠKODA iV savršen je primjer kako ćemo vas odvesti u budućnosti: inteligencijom, učinkovitošću i zabavom.

ŠKODA ENYAQ 𝗶V

ENYAQ iV svestrani je partner za svakodnevnu vožnju do/s posla kao i za duge vožnje. Njegov maksimalni doseg je 510 u WLTP ciklusu te ima kapacitet super brzog punjenja do 125 kW. Baterija od 82 kWh, čiji je neto kapacitet 77 kWh može se napuniti od 5 do 80 % za samo 38 minuta na mjestima za punjenje s istosmjernom strujom odgovarajuće snage. 

UPOZNAJTE ENYAQ IV

 

 

ŠKODA SUPERB 𝗶V

Model SUPERB iV prvi je model koji će se proizvoditi s plug-in hibridnim pogonom. Kombinacijom učinkovitog benzinskog motora i elektromotora on nudi posebice ekološku mobilnost bez ugrožavanja performansi. Ova perjanica ima snagu sustava do 160 kW. Emisije CO2 ovog modela manje su od 33 g/km uz isključivo električni doseg do 62 km.

UPOZNAJTE SUPERB iV

UPOZNAJTE SUPERB COMBI iV

Tu smo za vas!

Za sve detaljne informacije vezane za naša elektrificirana vozila partneri ŠKODA stoje vam na raspolaganju. Pronađite najbližeg u tablici ili pomoću pretrage partnera.

MOON POWER

Kompletno rješenje na jednom mjestu:

1. savjetovanje

2. provjera prije instalacije

3. priprema infrastrukture za instalaciju

4. instalacija & stavljanje u pogon

5. podrška i održavanje

 

Sve obavlja MOON, a Vi imate samo jednog partnera za kontakt.

SAZNAJ VIŠE

 

OBILJE UZBUDLJIVIH ZNAČAJKI

Kako izgleda život sa stilom iV? Pogledajte kratak pregled glavnih značajki naših električnih modela i provjerite kako vam mogu pomoći u svakodnevnom životu.

PUNJAČI ŠKODA 𝗶V

Zidni punjač wallbox ŠKODA iV dizajniran je za punjenje električnih modela marke ŠKODA kod kuće ili na poslu. Ovo mjesto za punjenje koje se montira na zid trenutačno je u ponudi u tri varijante. Sve se koriste izmjeničnom strujom za punjenje vozila do 11 kW. Luksuznije varijante opremljene su vezom s internetom tako da je njima moguće upravljati i primjerice putem mobilne aplikacije. Vrhunska verzija nudi brojilo potrošnje električne energije što omogućuje brži i jednostavniji obračun u slučaju više vozača. Podrazumijeva se da se provjerava mogućnost instalacije u vašoj kući, a nakon toga slijedi sama instalacija i pružanje dodatnih usluga.

 

USPOREDBA PUNJAČA

PUNJAČ ŠKODA V PUNJAČ ŠKODA V CONNECT PUNJAČI ŠKODA V CONNECT+
Snaga punjenja PUNJAČ ŠKODA V 3,6 – 11 kW PUNJAČ ŠKODA V CONNECT 3,6 – 11 kW PUNJAČI ŠKODA V CONNECT+ 3,6 – 11 kW
Duljina kabela PUNJAČ ŠKODA V 4,5 / 7,5 m PUNJAČ ŠKODA V CONNECT 4,5 / 7,5 m PUNJAČI ŠKODA V CONNECT+ 4,5 / 7,5 m
Komunikacija PUNJAČ ŠKODA V PUNJAČ ŠKODA V CONNECT LAN, Wi-Fi PUNJAČI ŠKODA V CONNECT+ LAN, Wi-Fi, LTE
Certificirano brojilo PUNJAČ ŠKODA V Ne PUNJAČ ŠKODA V CONNECT Ne PUNJAČI ŠKODA V CONNECT+ Da

ŠKODA E-CHECK

Želite li svoje opcije punjenja kod kuće podignuti na višu razinu? Najbolje rješenje za to je punjač ŠKODA iV. Provest ćemo vas kroz postupak nabave, od neobvezujuće online pretprovjere u nastavku do konačne instalacije i odgovarajuće skrbi o kupcima.

PRETPROVJERA

Cilj online pretprovjere je procijeniti je li instalacija zidne kutije wallbox moguća u vašoj kući. Tu je provjeru moguće izvršiti s bilo kojeg uređaja u bilo kojem trenutku i za to nije potrebno nikakvo posebno znanje.

KUĆNA ROVJERA

Kućna provjera predstavlja detaljnu provjeru električnih instalacija na lokaciji. Ovlašteni električar našeg lokalnog partnera provjera električnu infrastrukturu i željenu lokaciju zidne kutije wallbox kako bi provjerio kompatibilnost s instalacijskim paketom. Kućna provjera obično ne bi trebala trajati dulje od 2 sata. Naravno, možete prihvatiti ili odbiti ponudu za dodatne usluge.

UGRADNJA

Cilj postupka ugradnje je izvršavanje svih relevantnih radnji kako bi vam se omogućila zida kutija wallbox koja je potpuno funkcionalna. Sve radnje u vezi s ugradnjom izvršava licencirani električar našeg lokalnog partnera za ugradnju. Fiksna cijena standardnog paketa ugradnje razlikuje se od tržišta do tržišta.

SKRB O KUPCIMA

Odgovore na opća pitanja potražite u odjeljku Često postavljana pitanja. Ako imate problema ili pitanja na koje odgovore niste ovdje pronašli, nazovite broj ŠKODA službe za korisnike.

PUNITE SVUGDJE UZ SAMO JEDNU KARTICU

Uskoro ćete moći dobiti karticu Powerpass koja će vam omogućiti prijavu kod većine pružatelja usluga javnog punjenja. Samo jednom karticom moći ćete puniti svoje vozilo gotovo svugdje. Uz to, moći ćete jasno vidjeti sve svoje podatke o punjenju i plaćanjima u jednoj aplikaciji. Kartica Powerpass bit će dostupna 2021. kada se prva vozila ENYAQ pojave na cestama, a omogućit će vam i pristup mreži za brzo punjenje IONITY.

 

VRIJEME PUNJENJA

KUĆANSTVO 

2,3 kW

Standardna utičnica za kućanstvo (AC)

Kabel za punjenje MODE 2

VRIJEME PUNJENJA

(0 - 80 % kapaciteta baterije)

CITIGOᵉ iV - 12 h 43 min 

SUPERB iV - 3 h 45 min

BRZO PUNJENJE 

50 kW

Javna stanica za brzo punjenje(DC)

Kabel za punjenje MODE 4 (dio stanice)

VRIJEME PUNJENJA

(5 - 80 % kapaciteta baterije)

ENYAQ iV 50 - 50min

WALLBOX / JAVNO PUNJENJE

7,2 Kw/3,6 kW 

Wallbox / stanica za punjenje (AC)

Kabel za punjenje MODE 3

VRIJEME PUNJENJA

(5 - 80 % kapaciteta baterije)

SUPERB iV - 2h 33min

ENYAQ iV 50 - 7h 30min

TEHNOLOGIJA BATERIJE

Sva električna vozila opremljena su tehnologijom litij-ionske baterije s najvećom mogućom gustoćom energije, razvijena uz sigurnost kao prioritet.
Naš sustav upravljanja baterijom osigurava optimalne performanse uz tisuće ciklusa punjenja.

ELEKTRIČNO VOZILO S BATERIJOM (BEV)

Električna vozila s baterijom oslanjaju se isključivo na pogon elektromotorom. Energijom se opskrbljuju prvenstveno iz odgovarajućih mjesta za punjenje i pohranjuju je u baterijske komplete. Ključna pogodnost električnih vozila je ta što ne proizvode nikakve emisije, tiha su pri radu, dinamična i okretna te njihovo servisiranje nije toliko složeno.

PLUG-IN HIBRIDNA VOZILA (PHEV)

Plug-in hibridna vozila razlikuju se od električnih vozila s baterijom po tome što kombiniraju klasični motor s unutarnjim izgaranjem i elektromotor koji se može puniti pomoću električne utičnice. Čak se i plug-in hibridna vozila može voziti u potpuno električnom modusu, ali njihov je doseg tada ograničen na 50 - 60 km. Rezultat su niska potrošnja goriva i tih električni pogon, posebice tijekom gradske vožnje.

POGODNOSTI E-MOBILNOSTI

Životni stil koji nudi e-Mobilnost obiluje prednostima, a kako se električna vozila sve više razvijaju, samo će se dodatno poboljšavati.

ZDRAVO OKRUŽENJE

Pogodnosti e-Mobilnosti neosporne su kada je u pitanju zaštita okoliša: manja ovisnost o fosilnim gorivima uz manje zagađenje. Ljudi u gradovima s većim koncentracijama električnih vozila također svjedoče nižem stupnju zagađenja bukom.

VRIJEDNOST ELEKTRIČNOG POGONA

Kada je u pitanju e-Mobilnost, ne radi se samo o zaštiti okoliša, bitna je tu i poprilična ušteda za kupce. Uz niže troškove goriva i održavanja u odnosu na vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem te uz porezne olakšice za vlasnike električnih vozila koje nude brojne vlade na nekim tržištima, električna vozila su kupcima daleko privlačnija.

VOZITE KAMO GOD ŽELITE

Budući da zagađenje zraka i klimatske promjene postaju sve veći i hitniji problem, gradovi su počeli uspostavljati zone u kojima je mnogim standardnim vozilima zabranjen ili ograničen pristup (LEZ) . U nadolazećim godinama, te će zone postajati sve veće i veće.

MOŽDA NISTE ZNALI ...

ŠKODA 𝗶V

Slovo "i" u nazivu označava da su modeli iV marke ŠKODA "inovativni" i "inteligentni" te da nude prilagođena rješenja mobilnosti. Modeli ŠKODA iV također su "ikone" i "inspiracija" zbog svog uzbudljivog i karakternog dizajna. Kada su u pitanju varijante i opcije prilagodbe te opreme oni se mogu "individualizirati". Svi modeli ŠKODA iV ističu se po tome što su "intuitivni". Slovo "V" označava vozilo.

RECHARGE LIFE

Vremena se mijenjaju. Konačno je došlo vrijeme da nove tehnologije prije svega služe čovječanstvu. Dani besmislene pretjerane potrošnje su iza nas. Vrijeme je iznenađujućih, pametnih ideja koje u svakodnevnu rutinu donose dašak čarolije. Vrijeme da naše živote obogatimo ljudskošću i zabavom. It's time to RECHARGE LIFE. Želite li nam se pridružiti?

PODRŠKA EKOLOŠKIM NASTOJANJIMA

Naš ulazak u eru e-Mobilnosti ključni je stup naše strategije održivosti "GreenFuture". U okviru te strategije postavili smo određene ekološke ciljeve za svoje proizvode i proizvodnju vozila. Jedan primjer je smanjenje emisija CO2 naše flote za 30 % u razdoblju od 2015. do 2025. Osnova za to je transformacija iz vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem u električna vozila.

NAJVEĆE ULAGANJE U NAŠOJ POVIJESTI

Ulažemo u alternativne pogonske sustave i usluge nove mobilnosti kao što su platforme za dijeljenje vozila. Do kraja 2022. godine uvest ćemo više od deset električnih modela te time zasnovati obitelj ŠKODA iV. Više od 11.000 zaposlenika već se školuje za proizvodnju električnih vozila.