Modeli

Novi ŠKODA KAROQ Slavi salonsku premijeru na frankfurtskom IAA-u 2017.

2017-09-04

Novi ŠKODA KAROQ slavi salonsku premijeru na frankfurtskom IAA-u 2017.

›  Novi kompaktni SUV nastavlja ofenzivu SUV vozila marke

›  Po prvi puta kod marke ŠKODA: digitalna instrumentna ploča s mogućnošću individualnog programiranja

›  "Uvijek povezani" s LTE modulom i aplikacijom ŠKODA Connect

›  Najveći volumen prtljažnika u svojoj klasi

›  Svi novi modeli marke ŠKODA mogu se vidjeti od 14. do 24. rujna u dvorani 3 salona IAA

Mladá Boleslav/Frankfurt, 4. rujna 2017. - Svjetla pozornice uperena su u novi model ŠKODA KAROQ. Češka marka s tradicijom predstavlja svoj novi kompaktni SUV na Međunarodnom salonu automobila IAA u Frankfurtu. ŠKODA KAROQ proslavit će svoju salonsku premijeru u izložbenom prostoru u dvorani 3. I po prvi puta u vozilu marke ŠKODA: digitalna instrumentna ploča. S LTE modulom i aplikacijom ŠKODA Connect ovaj je SUV k tomu u potpunosti umrežen. Emotivni i dinamični dizajn s brojnim kristalnim elementima sasvim je u skladu s novim stilskim elementima marke tipičnima za SUV vozila. ŠKODA se s brojnim drugim modelima predstavlja od 12. do 24. rujna na salonu IAA u dvorani 3.

ŠKODA KAROQ u svakom je slučaju sportsko terensko vozilo s karakterom: emotivni i dinamični dizajn s brojnim kristalnim elementima sasvim je u znaku novih stilskih elemenata za SUV vozila marke ŠKODA. Ovaj kompaktni SUV dugačak je 4382 milimetra, širok 1841 milimetar i visok 1605 milimetara. Dugački međuosovinski razmak od 2638 milimetara jamči mnoštvo prostora za sve putnike. Prtljažnik se odlikuje volumenom od 521 litre s uspravnom stražnjom klupom. Kada je stražnja klupa preklopljena, njegov se volumen povećava na 1630 litara. Pametne ideje za ovaj novi, kompaktni SUV tipične su za marku ŠKODA. Među istaknute značajke opreme svakako se ubrajaju virtualna papučica za beskontaktno otvaranje poklopca prtljažnika i opcijska stražnja klupa VarioFlex. U kombinaciji sa stražnjom klupom VarioFlex prostor za pohranu postaje fleksibilnim i odlikuje se volumenom koji iznosi između 479 i 588 litara. Sustav VarioFlex sastoji se od triju stražnjih sjedala koji se mogu zasebno pomicati i u potpunosti vaditi - kompaktni SUV u tome će se slučaju s najvećim volumenom utovarnog prostora od 1810 litara pretvoriti u malo transportno vozilo.

ŠKODA KAROQ najdigitalnije je vozilo u ponudi modela marke ŠKODA. Po prvi se puta u nekom vozilu ŠKODA nudi digitalna instrumentna ploča s mogućnošću individualnog programiranja. Prikazi se mogu individualno oblikovati i povezani su s infotainment sustavom. Opsežno umrežavanje automobila, vozača i suputnika jamči iznimno komfornu i sigurnu vožnju. Sve ponude u pogledu povezivosti služe boljemu prijenosu informacija, opsežnim zabavnim sadržajima i dodatno unaprijeđenoj razini sigurnosti. ŠKODA KAROQ stoga raspolaže najnovijim infotainment sustavima. Svi kapacitivni dodirni zasloni oblikovani su u dizajnu stakla tipičnom za marku ŠKODA. Zahvaljujući LTE modulu i Wi-Fi hotspotu, koji povezuje mobilne krajnje uređaje svih putnika, putnici u vozilu ŠKODA KAROQ "uvijek su povezani".

Nove Mobilne online usluge ŠKODA Connect podijeljene su u dvije kategorije: Infotainment online usluge služe primanju informacija i navigaciji, a Care Connect usluge potpori kod defekta i hitnih slučajeva. Tako će funkcija poziva u nuždi Emergency Call automatski uputiti poziv za pomoć u slučaju sudara. Dodatne online usluge temelje se na aplikaciji ŠKODA Connect. Zahvaljujući njoj mogući su provjera, konfiguracija i pronalazak vozila preko smartphonea na daljinu.

Inteligentno umrežavanje između automobila i smartphonea na sasvim je novoj razini kod modela ŠKODA KAROQ. Indukcijska ploča Phonebox nudi induktivno punjenje, povezuje smartphone s krovnom antenom i istovremeno ga bežično puni. 

ŠKODA KAROQ k tomu raspolaže novim sustavima potpore za vozača. Udobnost tijekom vožnje između ostaloga povećavaju potpora pri parkiranju, sustav Lane Assist ili potpora kod prometnog zastoja. Za više sigurnosti između ostaloga brinu sustav za prepoznavanje mrtvog kuta Blind Spot Detect, sustav Front Assist s prediktivnim sustavom zaštite pješaka ili potpora za hitne slučajeve. Kompaktni SUV nudi komforni koncept svjetala s LED glavnim svjetlima i stražnjim svjetlima te ambijentalnim osvjetljenjem za unutrašnjost.

Na raspolaganju stoji pet varijanti motora, dva benzinska i tri dizelska, s rasponom snage od 85 kW (115 KS) do 140 kW (190 KS). Novost u programu predstavljaju dvije benzinske i dvije dizelske varijante motora. Njihovi volumeni iznose 1,0, 1,5, 1,6 i 2,0 litre. Svi se agregati, s iznimkom najsnažnijega dizelskog motora, po želji mogu naručiti s ručnim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG. Motor 2,0 TDI sa 140 kW (190 KS) serijski se kombinira s pogonom na sve kotače 4×4 i 7-stupanjskim DSG mjenjačem. Novi 1,5 TSI motor k tomu nudi funkciju isključivanja cilindara.

Vozni postroj modela ŠKODA KAROQ također postavlja nova mjerila u svojem segmentu te pokazuje svoju kvalitetu i izvan asfaltiranih cesta. Od varijante opreme Ambition po želji na raspolaganju stoji odabir profila vožnje s modusima Normal, Sport, Eco, Individual i Snow (4×4). 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi