Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

22.07.2020

ŠKODA slavi svjetsku premijeru novog modela ENYAQ iV 1. rujna u Pragu

 

 

Silueta kao najava novog, potpuno električnog SUV vozila marke ŠKODA s baterijskim pogonom ENYAQ iV kao prvi se model marke ŠKODA temelji na modularnoj električnoj platformi (MEB) Volkswagen koncerna

 

Mladá Boleslav, 22. srpnja 2020. godine - Novim modelom ENYAQ iV marka ŠKODA čini velik korak naprijed kada je riječ o provedbi svoje strategije električne mobilnosti. Kao prvo serijsko vozilo marke ŠKODA ovaj se potpuno električni SUV s baterijskim pogonom temelji na modularnoj električnoj platformi (MEB) Volkswagen koncerna. Sada češki proizvođač automobila javnosti predstavlja sliku sa siluetom vozila i time najavljuje najvažniji model koji će ove godine izdati. Model ŠKODA ENYAQ iV objedinjuje emotivne linije i ujednačene proporcije te održivu zabavu tijekom vožnje i iznimnu prostranost koja je tipična za marku.

 

Silueta novog modela ŠKODA ENYAQ iV već daje naslutiti proporcije nove perjanice marke. Kratko izveden prednji dio vozila i dugačko izvučena linija krova osiguravaju dinamičan oblik uz istovremeno zadržavanje iznimne prostranosti koja je tipična za marku. Tako ovaj novi SUV u unutrašnjosti nudi prostranost koja je nalik onoj u modelu ŠKODA KODIAQ, iako je njegova dužina kraća od dužine modela ŠKODA OCTAVIA.

 

Kada je riječ o pogonu, za model ENYAQ iV na raspolaganju stoji pogon na stražnje kotače ili pogon na sve kotače, a k tomu su raspoložive tri veličine baterija i pet stupnjeva snage. Model ENYAQ iV može se puniti postupkom brzog punjenja, a najveća snaga punjenja iznosi do 125 kW. Njegov doseg iznosi do 500 kilometara u WLTP ciklusu, zbog čega je ovaj praktični, potpuno električni SUV s baterijskim pogonom idealan suputnik u svakodnevici.

 

Prezentacija novog vrhunskog modela marke ŠKODA označava vrhunac proslava povodom 125. obljetnice osnivanja poduzeća. Dana 1. rujna 2020. godine ta će se prekretnica u povijesti marke ŠKODA iz češkoga glavnog grada Praga prenositi i virtualno - između ostalog na ŠKODA Storyboardu te putem različitih kanala društvenih mreža.