Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi
Modeli

0-09-12

ŠKODA KAROQ: Dizajn - izražajan, dinamičan i emotivan

›   Kompaktni ŠKODA SUV s jasnim jezikom dizajna

›   LED glavna svjetla sa svjetlom za skretanje

›   Bočni dizajn s kratkim prevjesima i istaknutom tornado linijom

›   Dugački međuosovinski razmak stvara mnoštvo prostora

›   Dostupni su kotači od lakog metala veličine od 16" do 19"

Jedno je prepoznatljivo već na prvi pogled: ŠKODA KAROQ je potpuno novo vozilo. Zahvaljujući svojem emotivnom i dinamičnom dizajnu te brojnim kristalnim elementima ovaj je model najmlađi predstavnik novih stilskih elemenata za SUV-ove marke ŠKODA. Njegov izražajni te snažni i robusni vanjski dizajn istovremeno jasno upućuje na njegovu ulogu kompaktnog SUV-a.

Prednji dio vozila, koji je oblikovan jasno i trodimenzionalno, svojim konturama simbolizira zaštitu i snagu. Prednji dio prije svega karakteriziraju geometrijski oblikovana glavna svjetla s preciznim konturama. Od varijante opreme Ambition po želji se mogu integrirati LED glavna svjetla s optikom prozirnog stakla. Na donjem rubu glavnih svjetala proteže se uski svjetlosni vodič koji emitira homogeno svjetlo za žmigavce i svjetla za dnevnu vožnju. Ispod glavnih svjetala smještena su svjetla za maglu koja se mogu naručiti u LED tehnologiji sa svjetlom za skretanje. Prednja rešetka hladnjaka, koja je uokvirena kromiranom letvicom, upućuje na rez u obliku trapeza tipičan za marku ŠKODA. Na kraju izraženog poklopca motora istaknut je veliki logotip marke ŠKODA.

U bočnom je dijelu dobro vidljiv dugački međuosovinski razmak, koji istovremeno upućuje na prostranu unutrašnjost. Bočni dizajn odlikuje se kratkim prednjim i stražnjim prevjesima, krovnom linijom koja pada prije u odnosu na ranije modele i koja je vizualno produžena konturom u D stupu te uvučenim stražnjim dijelom.

Od glavnih svjetala proteže se precizna linija sve do stražnjeg dijela, a zahvaljujući njoj struktura karoserije doima se zategnutom. Uglata kućišta kotača uokvirena su širokim linijama blatobrana - što je značajka dizajna tipična za SUV-ove marke ŠKODA. Zahvaljujući njima ŠKODA KAROQ doima se još snažnijim.

Širina karoserije u stražnjem je dijelu vozila dodatno naglašena vodoravnim tokom linija. Uska stražnja svjetla u obliku klina podijeljena su u dva dijela: njihovi vanjski segmenti integrirani su u okvir bočne stranice, a unutrašnji u poklopac prtljažnika. Na vanjskim rubovima stražnjeg branika ispod senzora na stražnjem dijelu vozila smješteni su katadiopteri. Osvjetljenje stražnjeg dijela vozila sastoji se od stražnjih i stop svjetala te osvjetljenja registarske pločice u LED tehnologiji. Stražnja svjetla modela KAROQ izvedena su u obliku slova C tipičnom za marku ŠKODA.

Kompaktni se SUV serijski kreće na kotačima veličine 16" ili 17" koji su dostupni u tri varijante dizajna. Opcijski su dostupni kotači od lakog metala veličine 17", 18" i 19".