Modeli

0-08-17

Premijera na IAA-u: digitalna instrumentna ploča modela ŠKODA KAROQ s mogućnošću individualnog programiranja

Premijera na IAA-u: digitalna instrumentna ploča modela ŠKODA KAROQ s mogućnošću individualnog programiranja

›  Po prvi puta u vozilu marke ŠKODA: digitalna instrumentna ploča s mogućnošću individualnog programiranja

›  U modelu ŠKODA KAROQ na raspolaganju stoje četiri izgleda zaslona

›  ŠKODA KAROQ slavi svoju sajamsku premijeru na Međunarodnom sajmu automobila IAA i nastavlja SUV ofenzivu marke

 

Mladá Boleslav, 17. kolovoza 2017. godine - Tehnologija s mogućnošću individualizacije slavi svoju premijeru u modelu ŠKODA KAROQ na Međunarodnom sajmu automobila IAA u Frankfurtu. Umjesto kokpita s analognim prikazima sada, prvi puta kod marke ŠKODA, na raspolaganju stoji digitalna instrumentna ploča. Pri tome se mogu odabrati i individualno programirati četiri različita izgleda, pri čemu su putnici "uvijek povezani". ŠKODA Connect k tomu nudi automatski poziv u nuždi, navigaciju u stvarnom vremenu i udaljeni pristup vozilu. ŠKODA nastavlja svoju SUV ofenzivu s modelom ŠKODA KAROQ. Kompaktni SUV od sada se može naručiti s dvjema varijantama opreme i petorim različitim motorima.

Po prvi se puta neko vozilo marke ŠKODA može individualizirati s pomoću digitalne instrumentne ploče. U modelu ŠKODA KAROQ pri tome na raspolaganju stoje četiri različita izgleda koji se mogu prilagođavati po želji: "Klasični" , "Digitalni", "Info profil" i "Smanjeni prikaz". Međutim, ova četiri izgleda samo čine okvir za prikaze. Vozač s pomoću tipke za listanje može u interaktivnom prikazu modularnog infotainment sustava (MIB) utvrditi koji bi se prikazi trebali pojaviti u kojem području ploče te u kojoj veličini. Informacije u vezi s audio sustavom, telefonom, sustavima potpore ili stanju vozila također se mogu prikazati u desnom, lijevom ili središnjem dijelu zaslona.

 

U digitalnoj instrumentnoj ploči mogu se namjestiti sljedeće varijante izgleda:

Klasični izgled prikazuje brojač okretaja i brzinomjer kao okrugle instrumente u desnom i lijevom dijelu zaslona. Područje između njih može se individualno konfigurirati - primjerice s prikazom aktualnoga zabavnog programa ili navigacijske karte koja se također može povećavati.

Digitalni izgled nudi glavni prikaz koji prekriva cjelokupnu širinu ploče - primjerice s aktualnim zabavnim programom ili navigacijskom kartom. Iznad te ispod njega i dalje ima prostora za male digitalne prikaze: primjerice za trenutačnu brzinu, preporuku stupnja prijenosa, sustav prepoznavanja prometnih znakova, preostalu dionicu, udaljenost do sljedećeg skretanja na programiranoj ruti ili preostalu dionicu do odredišta.

Izgled info profila raspolaže velikim zaslonom u sredini, koji između ostaloga može prikazivati navigacijsku kartu. S lijeve i desne strane te iznad karte mogu se individualno smjestiti dodatne informacije. One između ostaloga mogu biti trenutačna brzina, navigacijski prikaz s piktogramima, pokazivač stupnja prijenosa, sustav prepoznavanja prometnih znakova (npr. ograničenje brzine, zabrana pretjecanja) ili ukupno vrijeme vožnje.

Smanjeni izgled sadrži dva velika prikaza kao što su trenutačna brzina i preostali doseg. K tomu se u gornjem i donjem dijelu zaslona nalaze odabrane osnovne informacije. Ako je aktivirano navođenje na odredište, u sredini će se prikazati navigacijska strelica.

ŠKODA KAROQ nastavlja SUV ofenzivu marke i može se naručiti već sada. Na raspolaganju stoje dvije varijante opreme, Ambition i Style. Kupci k tomu mogu birati između dvaju benzinskih i triju dizelskih motora. Osim toga, putnici u modelu ŠKODA KAROQ "uvijek su povezani". ŠKODA Connect u slučaju nužde automatski poziva pomoć, omogućuje udaljeni pristup vozilu i po potrebi izdaje aktualne preporuke za alternativne putove.

ŠKODA KAROQ slavi svoju sajamsku premijeru na Međunarodnom sajmu automobila IAA u Frankfurtu. Konferencija za medije marke ŠKODA održat će se 12. rujna 2017. godine u 12 sati u dvorani 3.

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi