Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi
Modeli
2017-11-07

Novi ŠKODA KAROQ osvaja Zlatni volan

›  ŠKODA KAROQ odnio je pobjedu u kategoriji malih SUV vozila prema izboru čitatelja novina "Bild am Sonntag" i časopisa "Auto Bild"

›  "Zlatni volan" jedna je od najznačajnijih automobilskih nagrada Europe

›  ŠKODA KAROQ osvojio je bodove zahvaljujući prostranoj unutrašnjosti i modernom infotainmentu

Mladá Boleslav/Berlin, 07. studenog 2017. - Novine "Bild am Sonntag" i automobilski časopis "Auto Bild" nagradili su novi ŠKODA KAROQ Zlatnim volanom 2017. Čitatelji iz više od 20 europskih zemalja svojim su glasom KAROQ odveli u finale u kategoriji malih SUV vozila. Nakon zahtjevnih testnih vožnji žiri stručnjaka pobjednikom je proglasio novi model marke ŠKODA.

"Zadovoljan sam dobrim reakcijama publike na najmlađeg člana naše palete modela vozila. Zlatni volan pokazuje da s modelom KAROQ trenutačno nudimo najatraktivniji paket u klasi kompaktnih SUV vozila", govori Christian Strube, član uprave marke ŠKODA AUTO zadužen za tehnički razvoj. "KAROQ postavlja nova mjerila u velikom broju segmenata. S njime dosljedno nastavljamo našu uspješnu SUV ofenzivu", nastavlja Strube.

Zlatni volan jedna je od najpoželjnijih automobilskih nagrada Europe. U ovoj se godini moglo birati među 42 ponuđena modela koja su bila podijeljena u kategorije malih i kompaktnih vozila, malih SUV vozila, velikih SUV vozila, srednju i višu klasu te sportska vozila.

ŠKODA KAROQ nastupio je u kategoriji malih SUV vozila - s dvanaest nominiranih vozila bila je to skupina koja je imala najviše kandidata. Najprije su čitatelji časopisa Auto Bild, novina Bild am Sonntag i partnerskih novina u više od 20 europskih zemalja odredili četiri favorita u svakoj klasi vozila. Uz zahtjevne testne vožnje u gradu Balocco na sjeveru Italije oni su se morali suočiti s 53-članim žirijem stručnjaka sastavljenim od vozača utrka, tehničara, poznatih osoba, dizajnera i glavnih urednika vodećih europskih automobilskih magazina.

Kao što je tipično za vozila marke ŠKODA, i model KAROQ oduševio je članove žirija kvalitetama kao što su udobnost i prostornost. Žiri je također dodijelio bodove i u segmentu povezivosti - KAROQ oduševljava infotainment sustavima najnovije generacije kojima se može rukovati preko kapacitivnog dodirnog zaslona. K tomu KAROQ kao prvi model marke ŠKODA nudi digitalnu instrumentnu ploču s mogućnošću individualnog programiranja. Zahvaljujući LTE modulu i Wi-Fi hotspotu putnici u modelu ŠKODA KAROQ 'uvijek su online'. Osim toga kompaktni SUV  impresionirao je ispitivače svojim snažnim pogonom i dobro usklađenim voznim postrojem.