Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

21.01.2019

ŠKODA SCALA - Prinova u ŠKODA obitelji

S prinovom u ŠKODA obitelji proširuje se ponuda u omiljenoj kompaktnoj klasi: potpuno novo razvijeni model SCALA nudi visok stupanj aktivne i pasivne sigurnost, kompletna LED glavna i stražnja svjetla, puno prostora za prtljagu i putnike kao i mnogobrojna Simply Clever rješenja. Na raspolaganju je pet varijanti motora u rasponu snage od 66 kW (90 KS) do 110 kW (150 KS). Ovaj model s kosim stražnjim dijelom s petorim vratima kombinacija je emotivnog dizajna, visoke funkcionalnosti i najsuvremenije povezivosti.

Novi, emotivni izričaj vanjskog i unutrašnjeg dizajna prvi puta ulazi u seriju s modelom ŠKODA SCALA. Isti dizajn primijenjen na modelu ŠKODA VISION RS već je na Salonu automobila u Parizu izazvao dosta pozornosti. Novim je modelom i u tehničkom pogledu postignut veliki iskorak, a u ponudi su inovativne karakteristike oprema kojima su do sada bila opremljena samo vozila viših klasa. Naziv modela SCALA, koji potječe iz latinskog, stoga je više nego pogođen. Scala naime znači stepenice ili ljestve, a s modelom SCALA ŠKODA je odjednom savladala nekoliko velikih stepenica u razvoju. Ovaj model također savršeno utjelovljuje naše mjerilo vrijednosti sažeto u pojmu "Smart Understatement". 

SCALA je prva ŠKODA opremljena najnovijom generacijom infotainmenta s izdvojenim, visoko pozicioniranim ekranom u vozačevom vidnom polju. Opcijski  virtualni cockpit nudi najveći zaslon u klasi. Osim novih dekora i plemenitih materijala ŠKODA SCALA raspolaže prostranim putničkim prostorom i 467 litarskim prtljažnikom koji je ujedno i najveći u segmentu. 

Za ugodan ambijent u putničkom prostoru modela ŠKODA SCALA zaslužno je ambijentalno osvjetljenje koje može biti bijelo ili crveno kao i topli tonovi boja i kontrastni šavovi na presvlakama sjedala. Obloge sjedala opcijski mogu biti presvučene plemenitom tkaninom, mikrofibrom Suedia. 

Premda kompaktnih dimenzija, unutrašnjost modela ŠKODA SCALA za kompaktnu je klasu prostrana. Dužina novog modela je 4.362 mm, širina 1.793 mm, a visina 1.471 mm. Dugi međuosovinski razmak od 2.649 mm modelu ŠKODA SCALA osigurava vrlo dobra vozna svojstva. 

Visoki sigurnosni standardi bez kompromisa: za sigurnu vožnju i bolju vidljivost u mračnim uvjetima i lošim vremenskim uvjetima ŠKODA SCALA opremljena je kompletnim LED glavnim i stražnjim svjetlima. Za ugodnu atmosferu u unutrašnjosti vozila zaslužno je LED ambijentalno osvjetljenje. 

A kako bi sve bilo u skladu sa suvremenim nastupom modela ŠKODA SCALA u vozilo je ugrađena i najnovija digitalna tehnika. Virtualni cockpit (opcija) s mogućnošću fleksibilnog konfiguriranja na raspolaganju je sa zaslonom 10,25 cola - najvećim zaslonom u kompaktnoj klasi.

Prijava na newsletter