Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

24.01.2019

Novi gradski SUV marke ŠKODA zove se KAMIQ

  • ŠKODA nastavlja svoju ofenzivu SUV vozila s trećim modelom za europsko tržište
  • Svjetska premijera novog modela ŠKODA KAMIQ održat će se u ožujku 2019. godine na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi

Mladá Boleslav, 24. siječnja 2019. godine - Novi SUV marke ŠKODA naziva se ŠKODA KAMIQ. Ovaj je crossover model treći SUV za europsko tržište i označava sljedeći korak u ofenzivi SUV vozila češkog proizvođača. Riječ KAMIQ potječe iz jezika plemena Eskima koje živi na sjeveru Kanade i na Grenlandu. Ona opisuje stanje u kojemu nešto, gotovo poput druge kože, savršeno odgovara u svakoj situaciji. To je dovoljan razlog da se novi crossover model za europsko tržište nazove poput SUV-a koji se već etablirao u Kini.

 

ŠKODA KAMIQ urbani je crossover model koji se predstavlja kao idealan suputnik u svakodnevici kako u suvremenom velegradu tako i izvan njega. Naziv ŠKODA KAMIQ već je etabliran u Kini kao oznaka modela i stoga savršeno odgovara novom crossover modelu. Istovremeno je ovaj naziv dio sustava nazivlja koji se ne odnosi na jedan specifičan model iz ponude SUV vozila - nazivi svih aktualnih SUV modela marke ŠKODA započinju slovom K i završavaju slovom Q.

S novim modelom ŠKODA KAMIQ češki automobilski proizvođač poduzima sljedeći korak u svojoj ofenzivi SUV vozila i proširuje svoju ponudu kompaktnim osnovnim modelom orijentiranim na životni stil za europsko tržište. ŠKODA KAMIQ objedinjuje agilnost i stil vožnje kompaktnog vozila te klasične prednosti SUV-a - viši položaj sjedenja, bolju preglednost, komforniji ulazak u vozilo i izlazak iz njega te veći razmak od tla. Na temelju modularne poprečne platforme (MQB) ovaj model marke ŠKODA nudi nove sustave potpore i k tomu oduševljava svojim brojnim Simply Clever značajkama, koje su jednako tipične za marku poput prostranosti vozila.

Svjetska premijera novog modela ŠKODA KAMIQ održavat će se od 5. do 17. ožujka 2019. godine na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi.