Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli
06.02.2019

ŠKODA KAMIQ: prvi pogled u unutrašnjost

  • Novi koncept unutrašnjosti marke nastavlja se s modelom ŠKODA KAMIQ
  • Slobodno pozicioniran i dobro vidljiv ekran
  • Elegantne presvlake sjedala od mikrovlakana i nove površine kristalne strukture

Mladá Boleslav, 6. veljače 2019. - Netom prije svjetske premijere novog modela ŠKODA KAMIQ na Salonu automobila u Ženevi ŠKODA prvi put predstavlja unutrašnjost novog gradskog SUV-a. Unutrašnjost modela KAMIQ na impresivan način spaja ergonomiju i emocije s prostranošću tipičnom za marku ŠKODA. KAMIQ je drugi model češke marke s tradicijom koji dolazi s novim konceptom unutrašnjosti vozila.

Unutrašnjost modela ŠKODA KAMIQ odlikuje se novim konceptom unutrašnjosti koji je prvi put predstavljen u konceptualnoj studiji VISION RS. Karakterna linija oko slobodno pozicioniranog ekrana  koji je smješten visoko u vidnom polju vozača nastavlja se na linije poklopca motora. Ona k tomu čini ergonomski oslonac za ruku koja rukuje dodirnim zaslonom. S opcijskim zaslonom Virtual Cockpit, koji je s veličinom od 10,25" jedan od najvećih u segmentu vozila, ŠKODA u novom modelu KAMIQ nudi još jednu digitalnu značajku. Novooblikovana instrumentna ploča preuzima emocionalne stilske elemente vanjskog dizajna. Bočne ventilacijske mlaznice sežu sve do vrata, vizualno naglašavajući prostranost modela KAMIQ.

Nova hrapava struktura površina, tople boje i ambijentalno osvjetljenje

Instrumentna ploča s novim, velikim dekorima i prednje obloge vrata odlikuju se kvalitetnom, mekanom, pjenastom površinom s novom, specifičnom hrapavom strukturom koja se oslanja na kristalnu strukturu i koja će i ubuduće karakterizirati dizajn marke ŠKODA. Za ugodan osjećaj u prostoru k tomu će se pobrinuti ambijentalno osvjetljenje koje će biti dostupno u boji bakra te crvenoj ili bijeloj boji. Ono se vizualno ističe u odnosu na nijanse i kontrastne šavove u boji na presvlakama sjedala. Obloge su po želji izrađene od elegantnih mikrovlakana Suedia. Za dodatnu udobnost u novom modelu ŠKODA KAMIQ pobrinut će se opcijsko grijanje vjetrobranskog stakla, stražnjih sjedala i kola upravljača.

Mnoštvo prostora zahvaljujući dugom međuosovinskom razmaku

Tipično za marku: ŠKODA KAMIQ, koji se temelji na modularnoj poprečnoj platformi (MQB), nudi pregršt prostora u unutrašnjosti. Osnovu čini dugi međuosovinski razmak od 2651 milimetra koji na stražnjim sjedalima omogućuje čak 73 milimetra slobodnog prostora u području koljena. Volumen prtljažnika iznosi 400 litara, a s preklopljenim naslonima stražnjeg sjedala povećava se na ukupno 1395 litara.

Svjetska premijera novog modela ŠKODA KAMIQ održat će se od 5. do 17. ožujka 2019. godine na Salonu automobila u Ženevi.