Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

21.02.2019

Ekskluzivan uvid: konceptualna studija ŠKODA VISION iV ostavlja uvjerljiv dojam novim, inovativnim konceptom unutrašnjosti

  • Novi koncept unutrašnjosti s različitim razinama i naizgled lebdećim ekranom
  • Novi dizajn instrumentne ploče i središnje konzole
  • ŠKODA VISION iV spaja veliku uporabnu vrijednost u svakodnevnici s funkcionalnom ergonomijom
  • Svjetska premijera potpuno električne konceptualne studije na Salonu automobila u Ženevi

Mladá Boleslav, 20. veljače 2019. - Skica unutrašnjosti modela ŠKODA VISION iV omogućuje pogled na iznenađujuća rješenja u prvom potpuno električnom ŠKODA vozilu na bazi MEB-a (modularna električna platforma). Novi izričaj stvara inovativan dizajn instrumentne ploče i središnje konzole prilagođen korisnicima. Dodatak su tome naizgled lebdeći središnji ekran i redizajnirano kolo upravljača s dva kraka.

Potpuno električna konceptualna studija VISION iV pruža pogled u unutrašnjost prvog ŠKODA modela koja se zasniva na modularnoj električnoj platformi (MEB) koncerna Volkswagen. Izostavljen je klasičan središnji tunel - na taj su način ŠKODA dizajneri iskoristili mogućnosti nove MEB platforme za prostranu i inovativnu unutrašnjost. Primjerice, redizajnirali su instrumentnu ploču i središnju konzolu. Između vozačevog i suvozačevog sjedala VISION iV na najnižoj razini pruža mnogo prostora za odlaganje, iznad toga nalazi se središnja konzola koja je za vozača i suvozača vrlo lako dohvatljiva. Na nju se mogu smjestiti dva mobilna telefona koja su bežično integrirana u infotainment sustav i sustav za rukovanje. Osim toga na njoj je moguće i induktivno punjenje uređaja.

Instrumentna ploča sastoji se od dvije razine, pritom njen oblik i ukrasni šav poprimaju konture prednjeg dijela vozila. Veliki samostojeći ekran naizgled centralno lebdi iznad instrumentne ploče, ispred njega nalazi se površina za ruku koja rukuje dodirnim zaslonom. Kolo upravljača također je redizajnirano, ima dva kraka i sada nosi ŠKODA natpis s pojedinačnim slovima umjesto uobičajenog ŠKODA logotipa.

ŠKODA je s modelom VISION iV učinila novi korak prema elektromobilnosti. Tijekom sljedeće četiri godine češki će proizvođač automobila uložiti otprilike dvije milijarde eura u alternativne pogone i nove usluge mobilnosti te će do kraja 2022. godine uvesti deset električnih modela.

Svjetska premijera konceptualne studije ŠKODA VISION iV održat će se na Salonu automobila u Ženevi od 5. do 17. ožujka.