Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

08.05.2019

ŠKODA predstavlja skicu dizajna redizajniranog modela SUPERB

  • Novi elementi dizajna i tehnološke funkcije naglašavaju profil perjanice marke ŠKODA
  • Redizajnirani SUPERB u svibnju slavi svjetsku premijeru na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu IIHF u Bratislavi
  • ŠKODA je još od 1993. godine sponzor Svjetskog prvenstva te ovaj angažman prvi put iskorištava za prezentaciju proizvoda

Mladá Boleslav, 7. svibnja 2019. - ŠKODA predstavlja skicu dizajna s prvim detaljima svoje modernizirane perjanice SUPERB. Svjetska premijera redizajnirane obitelji modela SUPERB održat će se u svibnju u sklopu Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu IIHF 2019. u glavnom gradu Slovačke Bratislavi. ŠKODA je još od 1993. godine 27. put zaredom glavni sponzor Svjetskog prvenstva te sada prvi put iskorištava ovu međunarodnu pozornicu za prezentaciju vozila.

Skica dizajna novog modela ŠKODA SUPERB jasno pokazuje oštro oblikovana prednja glavna svjetla, svjetla za maglu s markantnom letvicom te tipičnu ŠKODA rešetku. Umjesto logotipa stražnji dio vozila kod modela SUPERB prvi put krasi natpis ŠKODA. Kao perjanica palete modela marke ŠKODA model SUPERB, čija povijest seže sve do 1930-ih godina, nudi najnovije inovacije marke u području dizajna, tehnologije i funkcionalnosti. Dodatno optimizirani vrhunski model potvrđuje zahtjev marke ŠKODA da ponudi vozila najviše kvalitete koja raspolažu odličnom ponudom prostora i brojnim značajkama iz viših klasa vozila.

Vrhunski model s dugom poviješću

Povijest modela SUPERB kao perjanice marke ŠKODA počinje još 1934. godine s proizvodnjom prvog modela SUPERB u tvornici Mladá Boleslav. Od 1947. godine ŠKODA je proizvodila SUPERB kao prvo vozilo na lokaciji Kvasiny. Latinska riječ "superbus" znači izvrstan, sjajan ili izvanredan. Od 2001. godine, nakon prekida proizvodnje modelske linije dužeg od 50 godina, ove karakteristike predstavljaju čvrst temelj modernog modela ŠKODA SUPERB. On je u međuvremenu na tržištu prisutan u trećoj generaciji te je u jednakoj mjeri omiljen kako kod obitelji i privatnih kupaca tako i kao komforno poslovno i flotno vozilo. U travnju 2017. godine perjanica marke ŠKODA nadmašila je rekord od jednog milijuna proizvedenih jedinica.

Svjetski rekorder kao glavni sponzor

Kao dinamičan, fascinantan i simpatičan sport, hokej na ledu savršeno pristaje češkom proizvođaču automobila te osim biciklističkog sporta predstavlja glavni stup sponzorske strategije marke ŠKODA: još od 1993. godine proizvođač je službeni glavni sponzor i partner za vozila Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu IIHF, a 1992. godine bio je već službeni partner za vozila u sklopu završnice Svjetskog prvenstva u Pragu i Bratislavi. Sada se u glavnom gradu Slovačke krug zatvara s prvom svjetskom premijerom vozila na pozornici Svjetskog prvenstva. Glavno sponzoriranje Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu sada broji 27. godinu te je time najduže u povijesti sportskih svjetskih prvenstava.