Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

08.07.2019

Početak proizvodnje novog gradskog SUV-a ŠKODA KAMIQ

  • Kompaktni gradski SUV silazi s proizvodne trake u matičnoj tvornici u Mladoj Boleslavi
  • KAMIQ kao treći SUV model marke ŠKODA za europsko tržište
  • ŠKODA KAMIQ: optimalan suputnik u svakodnevici za mladu ciljnu skupinu kojoj je važan stil života

Mladá Boleslav, 8. srpnja 2019. - Jučer je u matičnoj tvornici marke ŠKODA u Mladoj Boleslavi s proizvodne trake sišao prvi ŠKODA KAMIQ. Kompaktnim gradskim SUV-om marka ŠKODA upotpunjuje svoju paletu modela u donjem segmentu SUV vozila. KAMIQ je uz KODIAQ i KAROQ treći SUV model marke ŠKODA za europsko tržište. On kombinira prednosti SUV-a poput većeg razmaka od tla ili povišenog položaja sjedenja te agilnost kompaktnog vozila.

U matičnoj tvornici marke ŠKODA u Mladoj Boleslavi krenula je serijska proizvodnja novog gradskog SUV-a ŠKODA KAMIQ. Osim najnovijeg člana palete modela marke ŠKODA ovdje također nastaju modelske linije OCTAVIA, FABIA, SCALA i KAROQ.

Dr. Michael Oeljeklaus, član uprave društva ŠKODA AUTO zadužen za proizvodnju i logistiku, naglašava: "Početak serijske proizvodnje novog ŠKODA modela uvijek je nešto posebno za nas. U posljednjih nekoliko mjeseci ispunili smo sve preduvjete u proizvodnji i logistici kako bismo s modelom KAMIQ uspješno krenuli u segment gradskih SUV vozila i uvjereni smo da će i model KAMIQ, kao što je tipično za marku ŠKODA, oduševiti naše kupce visokom kvalitetom i brojnim praktičnim značajkama."

U proizvodnju modela KAMIQ marka ŠKODA je u Mladoj Boleslavi uložila oko 100 milijuna eura. Proizvodna linija prilagođena je platformi MQB27 te su izrađeni novi alati za prešanje. U lakirnici i područjima proizvodnje karoserije i završne montaže osim temeljnih promjena napravljene su i detaljne izmjene kako bi se primjerice omogućila montaža novih dvodijelnih glavnih svjetala s LED tehnologijom. Svaki dan 400 novih modela KAMIQ napusti tvornicu u Mladoj Boleslavi.

Novi ŠKODA KAMIQ temelji se na modularnoj poprečnoj platformi (MQB) Volkswagen koncerna, a očarava modernim sustavima potpore i infotainment sustavima, emocionalnim dizajnom te mnoštvom Simply Clever rješenja. Njegova velika ponuda prostora čini ga savršenim pratiteljem kako za obitelji tako i za korisnike kojima je važan stil života.

S dužinom od 4241 milimetra KAMIQ nudi mnoštvo prostora za sve putnike i prtljagu. Zahvaljujući modernim sustavima potpore, učinkovitim i štedljivim motorima te najmodernijim rješenjima u području povezivosti savršeno je prilagođen zahtjevima mlađe, urbane ciljne skupine. ŠKODA također zadovoljava želje kupaca u ovom segmentu vozila kada je u pitanju pogon te svoj novi gradski SUV nudi isključivo s prednjim pogonom.