Modeli
Path 2@2x

24.09.2019

ŠKODA AUTO proizvodi 250 000-ti primjerak svog kompaktnog SUV-a KAROQ

  • Kompaktan svestrani talent doseže prag od 250 000 proizvedenih jedinica već otprilike dvije godine nakon početka proizvodnje
  • KAROQ ulazi u modelsku 2020. godinu s dodatno poboljšanom razinom sigurnosti i udobnosti
  • SUV modeli i daljnje širenje ponude u ovom segmentu vozila temelj su ŠKODA Strategije 2025

Mladá Boleslav, 20. rujna 2019. - U tvornici marke ŠKODA AUTO u Mladoj Boleslavi danas je s proizvodne trake sišao 250 000-ti ŠKODA KAROQ. Jubilarni model je KAROQ 1,0 TSI 85 kW u Magic crnoj metalik boji. Kompaktni SUV proslavio je svoju svjetsku premijeru sredinom svibnja 2017. godine u Stockholmu, a serijska je proizvodnja započela u srpnju 2017. godine. Time je KAROQ već dosegao prag od četvrtine milijuna primjeraka dvije godine nakon početka proizvodnje.

Michael Oeljeklaus, član uprave društva ŠKODA AUTO zadužen za proizvodnju i logistiku, naglašava: "Ova prekretnica potvrđuje popularnost modela ŠKODA KAROQ. Nešto više od dvije godine nakon početka proizvodnje već smo nadmašili prag od 250 000 proizvedenih primjeraka, što predstavlja velik uspjeh i naglašava važnost modela KAROQ u našoj atraktivnoj paleti modela."

ŠKODA proizvodi KAROQ od srpnja 2017. godine u tvornici Kvasiny, a od siječnja 2018. godine i u Mladoj Boleslavi. U 2018. godini češki proizvođač automobila isporučio je kupcima 115 700 jedinica modela KAROQ, dok je ove godine dosad isporučeno 97 900 primjeraka. Time je ovaj model jedan od najpopularnijih ŠKODA modela.

Godine 2016. započela je ofenziva SUV modela marke ŠKODA s modelom KODIAQ, prvim velikim

SUV vozilom marke. Od listopada 2016. godine KODIAQ se proizvodi u tvornici Kvasiny, a u proljeće 2017. godine lansiran je na tržišta. S modelima KODIAQ, KAROQ i novim gradskim SUV-om KAMIQ češki proizvođač kupcima u ovom segmentu vozila nudi tri atraktivna modela. Svi nose natpis marke proizvođača umjesto logotipa sastavljenog od pojedinačnih slova na stražnjem poklopcu.

Za modelsku 2020. godinu ŠKODA je tehnički i vizualno optimizirala KAROQ: uspješni kompaktni SUV dobiva opsežniju ponudu opreme za još veću sigurnost i udobnost. Tako je primjerice dostupan novi Side Assist koji upozorava na vozila u mrtvom kutu na udaljenosti do 70 metara. Connectivity u modelu KAROQ također predstavlja najsuvremeniju značajku, a uz inovativne ŠKODA Connect karakteristike ovaj model nudi i sveobuhvatan spektar online usluga. Vozni postroj modela ŠKODA KAROQ, koji se može opremiti kako prednjim pogonom tako i pogonom na sve kotače s adaptivnim voznim postrojem (DCC), postavlja standarde i omogućava izlete po neasfaltiranom terenu u bilo koje vrijeme.