Modeli
29.05.2020

Dvije u jednoj: ŠKODA Connect – sve važne informacije u jednoj aplikaciji

 

  • Ažurirana aplikacija za smartphone ŠKODA Connect nudi još jednostavnije rukovanje i još veću razinu komfora rukovanja
  • Bežično umreženje s vozilom nakon jednokratne prijave
  • Centralna dostupnost udaljenog pristupa vozilu preko online usluga i izravne komunikacije s vozilom putem sučelja SmartLink+
  • Jedinstveno korisničko iskustvo na svim mobilnim uređajima te na računalu i zaslonu vozila

Mladá Boleslav, 29. svibnja 2020. - Češki proizvođač automobila spaja funkcije aplikacija ŠKODA Connect i ŠKODA OneApp u ažuriranu aplikaciju ŠKODA Connect. K tomu ŠKODA poboljšava aplikaciju dodatnim značajkama te osigurava još jednostavniji daljinski pristup i izravnu komunikaciju s vozilom u budućnosti. Još jedna prednost: korisničko iskustvo na krajnjim uređajima poput smartphonea i smartwatcha te središnjem zaslonu infotainment sustava ubuduće će biti jedinstveno.

Alain Favey, član uprave društva ŠKODA AUTO zadužen za prodaju i marketing, kaže: "Kontinuirano poboljšavamo korisničko iskustvo s našim digitalnim aplikacijama kao što su aplikacije za smartphone. S ažuriranom aplikacijom ŠKODA Connect na pregledan način spajamo funkcije naše prethodne aplikacije Connect i naše aplikacije ŠKODA OneApp. Time postajemo sve više "Simply Clever" te nudimo još jednostavnije rukovanje. Naš plan za budućnost predviđa jedinstven i lako razumljiv pristup svim kanalima marke ŠKODA poput web-stranice, aplikacija itd. U tome smo potpuno dosljedni."

 

Do sada su vlasnici modela marke ŠKODA imali mogućnost pristupa informacijama o svom vozilu preko dviju različitih aplikacija. Pomoću aplikacije ŠKODA Connect mogli su primjerice online na daljinu zaključati i otključati vrata ili zatražiti prikaz aktualnog položaja parkiranja vozila. K tomu su imali mogućnost aktivirati primjerice žmigavce i sirenu kako bi brzo pronašli vozilo na velikom parkiralištu. Prethodna je aplikacija također nudila sve mogućnosti za uključivanje grijanja vozila u mirovanju i dogovaranje termina servisa sa servisnom radionicom. Jedini je uvjet bila aktivacija usluga ŠKODA Connect.

Za upotrebu aplikacije ŠKODA OneApp bile su potrebne tehnologija SmartLink+ u vozilu i izravna veza sa smartphoneom. Aplikacija je putem tehnologije MirrorLink ili Apple CarPlay pružala pristup podacima o vozilu koji su se potom u stvarnom vremenu prikazivali na zaslonu vozila upotrebom različitih izvedbi dizajna zaslona i razigranih elemenata. Na sličan su način obje aplikacije omogućavale pristup podacima o vožnji u stvarnom vremenu odnosno dnevniku ili su nudile pregled plana putovanja i aktualnog statusa vozila.

Ažurirana aplikacija ŠKODA Connect sada spaja funkcije obiju aplikacija. Ona omogućuje sveobuhvatan pristup svim uslugama i umreženje s vozilom nakon jednokratne prijave. "Spajanjem aplikacija jačamo naš sustav različitih aplikacija s ciljem da našim kupcima omogućimo jednostavno, udobno i optimalno iskorištavanje digitalnih mogućnosti na brojnim krajnjim uređajima", kaže Andre Wehner, digitalni direktor društva ŠKODA AUTO.

Aktualizirana aplikacija ŠKODA Connect besplatno je dostupna za mobilne telefone s operativnim sustavima Android ili iOS u dotičnom App Storeu.