Modeli

22.07.2020

ŠKODA slavi svjetsku premijeru novog modela ENYAQ iV 1. rujna u Pragu

 

 

Silueta kao najava novog, potpuno električnog SUV vozila marke ŠKODA s baterijskim pogonom ENYAQ iV kao prvi se model marke ŠKODA temelji na modularnoj električnoj platformi (MEB) Volkswagen koncerna

 

Mladá Boleslav, 22. srpnja 2020. godine - Novim modelom ENYAQ iV marka ŠKODA čini velik korak naprijed kada je riječ o provedbi svoje strategije električne mobilnosti. Kao prvo serijsko vozilo marke ŠKODA ovaj se potpuno električni SUV s baterijskim pogonom temelji na modularnoj električnoj platformi (MEB) Volkswagen koncerna. Sada češki proizvođač automobila javnosti predstavlja sliku sa siluetom vozila i time najavljuje najvažniji model koji će ove godine izdati. Model ŠKODA ENYAQ iV objedinjuje emotivne linije i ujednačene proporcije te održivu zabavu tijekom vožnje i iznimnu prostranost koja je tipična za marku.

 

Silueta novog modela ŠKODA ENYAQ iV već daje naslutiti proporcije nove perjanice marke. Kratko izveden prednji dio vozila i dugačko izvučena linija krova osiguravaju dinamičan oblik uz istovremeno zadržavanje iznimne prostranosti koja je tipična za marku. Tako ovaj novi SUV u unutrašnjosti nudi prostranost koja je nalik onoj u modelu ŠKODA KODIAQ, iako je njegova dužina kraća od dužine modela ŠKODA OCTAVIA.

 

Kada je riječ o pogonu, za model ENYAQ iV na raspolaganju stoji pogon na stražnje kotače ili pogon na sve kotače, a k tomu su raspoložive tri veličine baterija i pet stupnjeva snage. Model ENYAQ iV može se puniti postupkom brzog punjenja, a najveća snaga punjenja iznosi do 125 kW. Njegov doseg iznosi do 500 kilometara u WLTP ciklusu, zbog čega je ovaj praktični, potpuno električni SUV s baterijskim pogonom idealan suputnik u svakodnevici.

 

Prezentacija novog vrhunskog modela marke ŠKODA označava vrhunac proslava povodom 125. obljetnice osnivanja poduzeća. Dana 1. rujna 2020. godine ta će se prekretnica u povijesti marke ŠKODA iz češkoga glavnog grada Praga prenositi i virtualno - između ostalog na ŠKODA Storyboardu te putem različitih kanala društvenih mreža.