Modeli
Path 2@2x

16.12.2021

ŠKODA ENYAQ COUPÉ 𝗶V: svjetska premijera 31. siječnja

ŠKODA će 31. siječnja 2022. godine predstaviti ENYAQ COUPÉ iV. Teaser video omogućuje prvi uvid u novi, potpuno električni vrhunski model s baterijskim pogonom iz tvornice češkog proizvođača automobila i odaje dojam njegovih izvrsnih aerodinamičnih karakteristika.

S cw vrijednošću od 0,234 model ENYAQ COUPÉ iV ima najbolji koeficijent otpora zraka u svojoj klasi i stoga je posebno učinkovit na cesti.

 

 

Kao i ENYAQ iV, novi model ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV također se temelji na modularnoj električnoj platformi (MEB) iz Volkswagen koncerna. S koeficijentom otpora zraka (cw) od 0,234 elegantni coupé postavlja rekord u svom segmentu vozila, ostvarivši tako vrijednost koja je niža čak i od ionako već vrlo dobre vrijednosti modela ŠKODA ENYAQ iV, i to zahvaljujući, između ostalog, novom obliku karoserije. Linija krova modela ENYAQ COUPÉ iV lagano pada prema stražnjem dijelu vozila od B stupa i prelazi u stražnji poklopac s oštrim rubom odvajanja strujanja. Teaser video također prikazuje Crystal Face modela ENYAQ COUPÉ iV, kod kojeg 131 LED dioda osvjetljava upečatljivu rešetku marke ŠKODA.

Svjetska premijera novog modela ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV održat će se 31. siječnja 2022. godine.