Modeli

08.07.2019

Početak proizvodnje novog gradskog SUV-a ŠKODA KAMIQ

  • Kompaktni gradski SUV silazi s proizvodne trake u matičnoj tvornici u Mladoj Boleslavi
  • KAMIQ kao treći SUV model marke ŠKODA za europsko tržište
  • ŠKODA KAMIQ: optimalan suputnik u svakodnevici za mladu ciljnu skupinu kojoj je važan stil života

Mladá Boleslav, 8. srpnja 2019. - Jučer je u matičnoj tvornici marke ŠKODA u Mladoj Boleslavi s proizvodne trake sišao prvi ŠKODA KAMIQ. Kompaktnim gradskim SUV-om marka ŠKODA upotpunjuje svoju paletu modela u donjem segmentu SUV vozila. KAMIQ je uz KODIAQ i KAROQ treći SUV model marke ŠKODA za europsko tržište. On kombinira prednosti SUV-a poput većeg razmaka od tla ili povišenog položaja sjedenja te agilnost kompaktnog vozila.

U matičnoj tvornici marke ŠKODA u Mladoj Boleslavi krenula je serijska proizvodnja novog gradskog SUV-a ŠKODA KAMIQ. Osim najnovijeg člana palete modela marke ŠKODA ovdje također nastaju modelske linije OCTAVIA, FABIA, SCALA i KAROQ.

Dr. Michael Oeljeklaus, član uprave društva ŠKODA AUTO zadužen za proizvodnju i logistiku, naglašava: "Početak serijske proizvodnje novog ŠKODA modela uvijek je nešto posebno za nas. U posljednjih nekoliko mjeseci ispunili smo sve preduvjete u proizvodnji i logistici kako bismo s modelom KAMIQ uspješno krenuli u segment gradskih SUV vozila i uvjereni smo da će i model KAMIQ, kao što je tipično za marku ŠKODA, oduševiti naše kupce visokom kvalitetom i brojnim praktičnim značajkama."

U proizvodnju modela KAMIQ marka ŠKODA je u Mladoj Boleslavi uložila oko 100 milijuna eura. Proizvodna linija prilagođena je platformi MQB27 te su izrađeni novi alati za prešanje. U lakirnici i područjima proizvodnje karoserije i završne montaže osim temeljnih promjena napravljene su i detaljne izmjene kako bi se primjerice omogućila montaža novih dvodijelnih glavnih svjetala s LED tehnologijom. Svaki dan 400 novih modela KAMIQ napusti tvornicu u Mladoj Boleslavi.

Novi ŠKODA KAMIQ temelji se na modularnoj poprečnoj platformi (MQB) Volkswagen koncerna, a očarava modernim sustavima potpore i infotainment sustavima, emocionalnim dizajnom te mnoštvom Simply Clever rješenja. Njegova velika ponuda prostora čini ga savršenim pratiteljem kako za obitelji tako i za korisnike kojima je važan stil života.

S dužinom od 4241 milimetra KAMIQ nudi mnoštvo prostora za sve putnike i prtljagu. Zahvaljujući modernim sustavima potpore, učinkovitim i štedljivim motorima te najmodernijim rješenjima u području povezivosti savršeno je prilagođen zahtjevima mlađe, urbane ciljne skupine. ŠKODA također zadovoljava želje kupaca u ovom segmentu vozila kada je u pitanju pogon te svoj novi gradski SUV nudi isključivo s prednjim pogonom.