Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

Sustavi potpore za udobnost i sigurnost

Više
k

Sustavi potpore

Vožnju u vašoj ŠKODI želimo vam učiniti što mirnijom i ugodnijom. Sustavi potpore za vozača pomažu u svakodnevnim situacijama u prometu i brinu za vašu sigurnost - naročito tijekom dužih vožnji u automobilu.

ŠKODA sustavi potpore vozaču

Otkrijte sustave potpore vozaču na interaktivan način.

Dinamična potpora za duga svjetla

Potpora za svjetla u svakom trenutku jamči optimalno osvjetljenje ceste. U mraku i pri brzini iznad 60 km/h ovaj sustav uključuje duga svjetla bi-ksenonskih glavnih svjetala te u redovitim intervalima provjerava promet iz suprotnog smjera pomoću svoje višenamjenske kamere. Duga se svjetla zaslanjaju u području vozila iz suprotnog smjera kako se ostali vozači ne bi zasljepljivali - dostupno za SUPERB.

Dinamična regulacija voznog postroja (DCC - Dynamic Chassis Control)

Kontinuiranim evidentiranjem podataka o položaju kotača, karoseriji i hodu amortizera ovaj sustav može izuzetno brzo reagirati na iznenadne situacije u prometu. Tako se vozilo putem stabilizirajućih regulacija parametara amortizera i kočnica prilagođava zahtjevima dionice i vlastitom načinu vožnje.

Potpora izlaska iz parkirnog mjesta

Prilikom izlaska iz parkirnog mjesta vožnjom unatrag potpora kontinuirano prati cestu iza vozila preko senzora u stražnjem braniku. Sustav potpore izdaje vizualna i akustična upozorenja kada se pojave prepreke poput prolaznika ili drugih vozila. U slučaju nužde automatska regulacija kočenja sprječava prijeteći sudar.

Potpora pri promjeni voznog traka

Potpora pri promjeni voznog traka nadzire mrtve kutove iza i pored vozila pomoću radarskih senzora u stražnjim branicima. Ovisno o udaljenosti i brzini ostalih vozila u blizini sustav odlučuje o tome hoće li vozača upozoriti na moguću opasnost pomoću vizualnih odnosno akustičnih signala. Sustav potpore na taj način sprječava kritične situacije prilikom pretjecanja.

Potpora kod prometnog zastoja

Prednji radar registrira brzinu i razmak od vozila ispred kako bi vaše vozilo prilagodio aktualnoj situaciji u prometu. Pritom sustav potpore može smanjiti brzinu ili samostalno zakočiti prije potencijalnog sudara. Sustav osim toga registrira oznake na kolniku te poduzima kontrolirane protumjere u slučaju napuštanja kolnika. Potpora kod prometnog zastoja aktivna je kada su uključene automatska regulacija razmaka (ACC) i potpora zadržavanja vozila na voznom traku.

Potpora upravljanja pri parkiranju

Svima koji žele izbjeći naporno manevriranje prilikom parkiranja potpora upravljanja pri parkiranju nudi savršenu podršku. Ovaj sustav pomaže naime kod pronalaska prikladnog parkirnog mjesta te preuzima parkiranje vozila na okomitim i bočnim parkirnim mjestima, a omogućuje čak i automatski izlazak iz bočnih parkirnih mjesta.

Sustav prepoznavanja prometnih znakova

Kamera integrirana u unutrašnje zrcalo registrira prometne znakove s ograničenjima brzine i zabranama pretjecanja te ih prikazuje u kombiniranom instrumentu pod rubrikom Podaci o vožnji odnosno preko infotainment sustava na odgovarajućem zaslonu. Na taj način vozač u svakom trenutku zna kojom brzinom smije voziti te je li dozvoljeno pretjecanje, zahvaljujući čemu je njegova pažnja više usmjerena na vožnju.

Potpora za kretanje uzbrdo (Hill-Hold-Control)

S funkcijom Hill-Hold-Control možete bez problema krenuti na uzbrdici, a da pritom ne dođe do nenamjernog kotrljanja vozila unatrag i da ne morate aktivirati ručnu kočnicu. Kada nakon zaustavljanja na uzbrdici otpustite papučicu kočnice, potpora za kretanje uzbrdo će u trajanju od 1 do 2 sekunde održavati tlak u kočionom sustavu - dovoljno vremena za opušteno kretanje bez kotrljanja vozila unatrag.