Modeli

Sustav potpore Travel Assist modela ŠKODA ENYAQ iV

SUSTAV POTPORE TRAVEL ASSIST

Sustav Travel Assist integrira nekoliko sustava i funkcija koji su predstavljeni odvojeno na stranicama u nastavku. Kad su me─Ĺusobno povezani, vozilo mo┼że znatno olak┼íati vo┼żnju i pove─çati komfor putovanja. Nakon aktivacije sustav potpore Travel Assist mo┼że automatski zaustaviti i pokrenuti vozilo, zadr┼żavati vozilo na voznom traku, slijediti druga vozila u slu─Źaju prometnog zastoja ili prikazivati okolni promet na zaslonu ispred vas.

Sustav potpore Travel Assist modela ŠKODA ENYAQ iV

PREDIKTIVNA REGULACIJA RAZMAKA (PREDICTIVE CRUISE CONTROL)

Osim pra─çenja prometa ispred vas, prediktivna regulacija razmaka (Predictive Cruise Control) tako─Ĺer obra─Ĺuje prepoznate prometne znakove i ograni─Źenja brzine pohranjena u navigacijskom sustavu. Time se omogu─çuje pravovremena prilagodba brzine, na primjer kada se pribli┼żavate zavoju, kru┼żnom toku ili raskri┼żju ili zbog ograni─Źenja brzine.

Sustav potpore Travel Assist modela ŠKODA ENYAQ iV

SUSTAV PREPOZNAVANJA PROMETNIH ZNAKOVA (TRAFFIC SIGN RECOGNITION)

Modul za obradu slika pretra┼żuje skenirane slike kako bi prona┼íao prometne znakove i uspore─Ĺuje rezultate s navigacijskim podacima. Sustav obra─Ĺuje znakove ograni─Źenja brzine, znakove zabrane pretjecanja, znakove zabrane ulaza u jednosmjerne ulice i sve dodatne upute, kao i pripadaju─çe znakove ograni─Źenja visine, a zatim ih prikazuje voza─Źu.

Sustav potpore Travel Assist modela ŠKODA ENYAQ iV

ADAPTIVNI SUSTAV ZA ZADR┼ŻAVANJE VOZILA NA VOZNOM TRAKU (LANE ASSIST)

Potpora zadr┼żavanja vozila na voznom traku (Lane Assist) mo┼że vam re─çi kada nenamjerno napu┼ítate vozni trak. Sustav radi zajedno s kamerom za prepoznavanje oznaka traka na cesti, uklju─Źuju─çi ┼żute crte tijekom radova na cesti, prometne ─Źunjeve i ostale linije uz cestu ili trak. Pobolj┼íana "adaptivna" varijanta (dostupna samo u sklopu sustava potpore Travel Assist) zna─Źi da sustav intervenira u poku┼íaju zadr┼żavanja vozila u odabranom voznom traku i vozilo ne krivuda.

Sustav potpore Travel Assist modela ŠKODA ENYAQ iV

POTPORA KOD PROMETNOG ZASTOJA (TRAFFIC JAM ASSIST)

Potpora kod prometnog zastoja (Traffic Jam Assist) pojednostavljuje vo┼żnju u prometnim zastojima. Koristi se automatskom regulacijom razmaka ACC i adaptivnom potporom zadr┼żavanja vozila na voznom traku (Lane Assist) za pokretanje, ko─Źenje i skretanje vozila, ─Źime imitira kretanje okolnih vozila u prometnim zastojima.

Sustav potpore Travel Assist modela ŠKODA ENYAQ iV

SUSTAV POTPORE EMERGENCY ASSIST

Sustav potpore Emergency Assist smanjuje rizik od nesre─çe ako se voza─Ź ne osje─ça dobro. Ako adaptivna potpora zadr┼żavanja vozila na voznom traku (Lane Assist) utvrdi da se voza─Źeve ruke ne nalaze na kolu upravlja─Źa ni nakon upozoravaju─çe obavijesti, aktivira se sustav Emergency Assist koji vozilo ko─Źi do zaustavljanja te ga zadr┼żava na voznom traku i aktivira ure─Ĺaj za svjetlosno upozorenje.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu