Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

ŠKODA KAMIQ Sigurnosni sustavi potpore vozaču

Potpora pri promjeni voznog traka

Zahvaljujući dvama radarskim senzorima u donjem dijelu stražnjeg branika sustav potpore za promjenu voznog traja prepoznat će vozila koja vam se približavaju ili se nalaze u mrtvom kutu i vozača pomoću pokazivača u vanjskom zrcalu upozorava na potencijalno opasnu situaciju. Sustav nadzire područje i vozila do udaljenosti od čak 70 metara.

ŠKODA KAMIQ Sigurnosni sustavi potpore vozaču

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku upozorava na nenamjerno napuštanje voznog traka i aktivnim impulsom upravljača sprječava neželjeni prelazak vozila u drugi vozni trak. Sustav je aktivan pri brzinama iznad 65 km/h i kod prepoznatljivih oznaka voznog traka.

ŠKODA KAMIQ Sigurnosni sustavi potpore vozaču

Front Assist uključujući sustav prepoznavanja pješaka

Front Assist je sigurnosni sustav koji upozorava na opasnost od sudara i u slučaju neizbježnog sudara aktivira kočnice kako bi se ublažile posljedice. Pomoću radarskog senzora u rešetki hladnjaka Front Assist permanentno nadzire razmak od vozila koje vozi ispred te prepoznaje pješake. Ako se razmak smanji ili ako postoji opasnost od sudara, a vozač ne reagira, sustav automatski intervenira i to nekom od sljedeće četiri mjere:

  • Vizualnim signalom ako razmak postane manji od zakonski propisanog minimalnog razmaka
  • Zvučnim i vizualnim signalom upozorenja
  • Kratkim automatskim aktiviranjem kočnica
  • Automatskim kočenjem kako bi se izbjegla kolizija ili ublažile posljedice sudara

ŠKODA KAMIQ Sigurnosni sustavi potpore vozaču

Proaktivna zaštita putnika

Ovaj sustav potpore koordinira funkcionalne sigurnosne sustave u vozilu za ublažavanje opasnih situacija. U nestabilnim situacijama u vožnji sigurnosni pojasevi se automatski zatežu na prednjim sjedalima. Osim toga, sustav gotovo zatvara bočne prozore. Time se sprječava prodiranje stranih tijela i unutrašnjosti vozila.

ŠKODA KAMIQ Sigurnosni sustavi potpore vozaču

Multikolizijska kočnica

Kočnica postaje aktivna kada senzori (senzori zračnih jastuka) detektiraju sudar. Usporavanje vozila automatski pokreće ESC. Daljnja oštećenja uzrokovana vožnjom na vozilu će se spriječiti.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu