Modeli

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA KAROQ SPORTLINE

ADAPTIVNA POTPORA ZADRŽAVANJA VOZILA NA VOZNOM TRAKU (LANE ASSIST)

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku (Lane Assist) može vam reći kada nenamjerno napuštate vozni trak. Sustav radi zajedno s kamerom za prepoznavanje oznaka traka na cesti, uključujući žute crte tijekom radova na cesti, prometne čunjeve i ostale linije uz cestu ili trak. Poboljšana "adaptivna" varijanta (dostupna samo u sklopu sustava potpore Travel Assist) znači da sustav intervenira u pokušaju zadržavanja vozila u odabranom voznom traku i vozilo ne krivuda.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA KAROQ SPORTLINE

SUSTAV NADZORA OKOLINE (FRONT ASSISTS) S PREDIKTIVNIM SUSTAVOM ZAŠTITE PJEŠAKA

Sustav nadzora okoline (Front Assist) sigurnosni je sustav koji upozorava na sudar. U slučaju neizbježnog sudara aktivira kočnice kako bi umanjio posljedice. Također, aktivira zaustavljanje u nuždi ako pješak pokuša prijeći ispred vozila.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA KAROQ SPORTLINE

POTPORA PRI PROMJENI VOZNOG TRAKA (SIDE ASSIST)

Zahvaljujući dvama radarskim senzorima na stražnjem dijelu vozila, potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) otkriva vozila koja se približavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu vozila. Vozač je o tome obaviješten LED signalom s unutarnje strane kućišta vanjskih zrcala. Potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) može otkriti vozila udaljena do 70 m i na taj način učinkovito upozorava vozača na opasne situacije na autocestama i cestama s dva vozna traka.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA KAROQ SPORTLINE

POTPORA IZLASKA IZ PARKIRNOG MJESTA (REAR TRAFFIC ALERT)

Pri izlasku iz parkirnog mjesta potpora izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Traffic Alert) prepoznaje vozila koja se približavaju s boka. Akustični signal upozorava na mogući sudar. "Kritična strana" prikazana je prvo žutom, a potom crvenom bojom na zaslonu sustava infotainment. Kočnice se aktiviraju automatski po potrebi.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA KAROQ SPORTLINE

POTPORA KOD PROMETNOG ZASTOJA (TRAFFIC JAM ASSIST)

Potpora kod prometnog zastoja (Traffic Jam Assist) pojednostavljuje vožnju u prometnim zastojima. Koristi se automatskom regulacijom razmaka ACC i adaptivnom potporom zadržavanja vozila na voznom traku (Lane Assist) za pokretanje, kočenje i skretanje vozila, čime imitira kretanje okolnih vozila u prometnim zastojima.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu