Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi
Modeli

Detalji

ŠKODA KODIAQ RS

Sigurnost

Dodatne sigurnosne opreme

› ABS kod kočenja u nuždi ili kod kočenja na skliskom kolniku sprječava blokiranje kotača. 
› EDS (elektronička blokada diferencijala) pomaže u ubrzavanju i svladavanju uspona u slučaju slabije vuče nekog od pogonskih kotača. 
› MSR (regulacija momenta inercije motora) sprječava blokiranje pogonskih kotača kod kočenja vozila na glatkom kolniku. 
 Potpora za kočenje - kod kočenja u nuždi podržava vozača povećanjem tlaka kočenja. Na taj se način znatno smanjuje put kočenja. 
› ASR (regulacija proklizavanja pogonskih kotača) sprječava proklizavanje kotača prilikom kretanja i ubrzavanja vozila na skliskom kolniku.
› Zahvaljujući kontroli tlaka u gumama vozač u svakom trenutku može očitati tlak u gumama. 
› Opcijski HHC sustav (potpora za kretanje uzbrdo) podržava vozača u sigurnom kretanju na uzbrdicama. Sustav se aktivira na usponu od 5 stupnjeva i omogućuje jednostavno i sigurno kretanje na usponima bez aktiviranja ručne kočnice. Sprječava kotrljanje vozila unatrag ili gašenje motora. 

Tehnologije

Start-Stop sustav

Osnovna ideja start-stop sustava je ta da se motor isključi svaki put kada ne mora raditi. Stoga je ovaj sustav posebice u gradskom prometu od velike koristi, jer značajno smanjuje potrošnju goriva. 

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu