Modeli

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA OCTAVIA RS

SUSTAV NADZORA OKOLINE (FRONT ASSIST) SA SUSTAVOM POTPORE ZA IZBJEGAVANJE SUDARA (COLLISION AVOIDANCE ASSIST)

Sustav nadzora okoline (Front Assist) sigurnosni je sustav koji upozorava na sudar. U slu─Źaju neizbje┼żnog sudara aktivira ko─Źnice kako bi umanjio posljedice. Tako─Ĺer, aktivira zaustavljanje u nu┼żdi ako pje┼íak ili biciklist poku┼ía prije─çi ispred vozila.

U kriti─Źnim situacijama kada sustav potpore Front Assist intervenira ko─Źenjem, a voza─Ź ukazuje da poduzima mjere izbjegavanja na─Źinom na koji okre─çe kolo upravlja─Źa, sustav potpore za izbjegavanje sudara (Collision Avoidance Assist) ciljano intervenira u okretanje kola upravlja─Źa kako bi voza─Źu pomogao zaobi─çi prepreku.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA OCTAVIA RS

POTPORA PRI SKRETANJU (TURN ASSIST)

Potpora pri skretanju (Turn Assist), koja je dio sustava za nadzor okoline (Front Assist), slu┼żi za nadzor vozila iz suprotnog smjera kada skre─çete ulijevo (u vozilima s upravlja─Źem na lijevoj strani), na primjer na raskri┼żju. Ako postoji neposredna opasnost, vozilo se potpuno zaustavlja i aktivira signal upozorenja.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA OCTAVIA RS

POTPORA PRI PROMJENI VOZNOG TRAKA (SIDE ASSIST)

Zahvaljuju─çi dvama radarskim senzorima na stra┼żnjem dijelu vozila, potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) otkriva vozila koja se pribli┼żavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu vozila. O tome ste obavije┼íteni LED signalom s unutarnje strane ku─çi┼íta vanjskih zrcala. Potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) mo┼że otkriti vozila udaljena do 70 m i na taj na─Źin vas u─Źinkovito upozorava na opasne situacije na autocestama i cestama s dva vozna traka.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA OCTAVIA RS

UPOZORENJE PRI IZLASKU (EXIT WARNING)

Ova nova sigurnosna zna─Źajka dodatna je dopunska funkcija potpore pri promjeni voznog traka (Side Assist). Funkcija Upozorenje pri izlasku (Exit Warning) upozorava vas i ostale putnike vizualno i akusti─Źno ako bi kada, primjerice, izlazite iz bo─Źno parkiranog vozila otvaranje vrata moglo rezultirati sudarom s drugim vozilom, biciklistom ili elektri─Źnim romobilom. Upozorenje pri izlasku (Exit Warning) koristi se radarima potpore pri promjeni voznog traka (Side Assist) i nadzire podru─Źje iza i uz vozilo do udaljenosti od 35 m.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA OCTAVIA RS

POTPORA ZA ZAŠTITU PUTNIKA (CREW PROTECT ASSIST)

Sustav zate┼że prednje sigurnosne pojaseve u slu─Źaju neizbje┼żnog sudara ili nestabilnih situacija u vo┼żnji i aktivira ESC radi zatvaranja bo─Źnih prozora skoro do kraja te sprje─Źavanja ulaska stranih predmeta u vozilo. Sustav radi s prednjim i stra┼żnjim radarom i senzorom za za┼ítitu od prevrtanja.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA OCTAVIA RS

MULTIKOLIZIJSKA KO─îNICA

Ako OCTAVIA RS sudjeluje u nesre─çi i aktiviraju se zra─Źni jastuci, mogla bi se nastaviti kretati i prouzro─Źiti novu nesre─çu. Tu nastupa multikolizijska ko─Źnica koja vozilo zaustavlja radi sprje─Źavanja dodatnih sudara.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu