Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

ŠKODA OCTAVIA Motori

HIBRIDNA TEHNOLOGIJA ZA MANJU POTROŠNJU

OCTAVIA je prvi model marke ŠKODA s djelomično hibridnom tehnologijom (Dostupna samo u kombinaciji s 1.5 TSI 110kW DSG motorom). Snažnija baterija i elektromotor upotpunjuju benzinski motor, a dijelovi električne strujne mreže napajaju se s 48 V. Na taj način vozilo može u potpunosti isključiti motor na izgaranje - primjerice tijekom vožnji na malim brzinama. Tako se smanjuju i potrošnja i emisije CO2. Krajem 2020. godine na raspolaganju će biti iV-plug-in hibridni pogon kao dodatna varijanta pogona.

ŠKODA OCTAVIA Motori

MJENJAČ

Svi raspoloživi motori opremljeni su 7-stupanjskim automatskim mjenjačem koji kod ŠKODA modela nosi oznaku DSG. Neprekidno napajanje strujom i mala potrošnja upotpunjuju automatiziranu promjenu stupnjeva prijenosa. Promjena stupnjeva prijenosa u modelu OCTAVIA vrši se putem prekidača na kolu upravljača zahvaljujući tehnologiji shift-by-wire.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu