Modeli

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA SCALA MONTE CARLO

POTPORA PRI PROMJENI VOZNOG TRAKA (SIDE ASSIST)

Zahvaljujući dvama radarskim senzorima na stražnjem dijelu vozila, potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) otkriva vozila koja se približavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu vozila. Vozač je o tome obaviješten LED signalom s unutarnje strane kućišta vanjskih zrcala. Potpora pri promjeni voznog traka (Side Assist) može otkriti vozila udaljena do 70 m i na taj način učinkovito upozorava vozača na opasne situacije na autocestama i cestama s dva vozna traka.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA SCALA MONTE CARLO

POTPORA ZADRŽAVANJA VOZILA NA VOZNOM TRAKU (LANE ASSIST)

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku (Lane Assist) prepoznaje nenamjerno napuštanje voznog zraka, izdaje vizualnu poruku i uvodi mjere za korekciju upravljanja. Aktivira se pri brzinama iznad 65 km/h pod uvjetom da na površini ceste postoje prepoznatljive oznake voznog traka i da pokazivač smjera nije uključen.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA SCALA MONTE CARLO

SUSTAV NADZORA OKOLINE (FRONT ASSISTS) S PREDIKTIVNIM SUSTAVOM ZAŠTITE PJEŠAKA

Sustav nadzora okoline (Front Assist) sigurnosni je sustav koji upozorava na sudar. U slučaju neizbježnog sudara aktivira kočnice kako bi umanjio posljedice. Također, aktivira zaustavljanje u nuždi ako pješak ili biciklist pokuša prijeći ispred vozila.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA SCALA MONTE CARLO

POTPORA ZA ZAŠTITU PUTNIKA (CREW PROTECT ASSIST)

Ova značajka koordinira aktivnosti ugrađenih sustava u vozilu radi smanjivanja izvanrednih prometnih situacija. Sustav zateže prednje sigurnosne pojaseve u slučaju neizbježnog sudara ili nestabilnih situacija u vožnji kao što su izrazito podupravljanje ili preupravljanje i aktivira ESC radi zatvaranja bočnih prozora skoro do kraja te sprječavanja ulaska stranih predmeta u vozilo.

Sigurnosni sustavi potpore modela ŠKODA SCALA MONTE CARLO

MULTIKOLIZIJSKA KOČNICA

Ako SCALA MONTE CARLO sudjeluje u nesreći i aktiviraju se zračni jastuci, mogla bi se nastaviti kretati i prouzročiti novu nesreću. Tu nastupa multikolizijska kočnica koja vozilo zaustavlja radi sprječavanja dodatnih sudara. Program stabilizacije ESC uključuje multikolizijsku kočnicu, sigurnosnu značajku koja aktivira kočioni sustav radi sprječavanja dodatne štete.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu