Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

Savjeti u slučaju sudara

Više
k

Savjeti za slučaj sudara

 1. Obucite sigurnosni prsluk.
  Sigurnosne prsluke moraju nositi vozači motornih vozila s više tragova pri postavljanju sigurnosnog trokuta na brzoj cesti. Nošenje reflektirajućeg prsluka na autocesti obavezno je ako vozač napušta vozilo i ako se zadržava na kolniku ili traku za zaustavljanje.
 2. Osigurajte mjesto nezgode.
 3. Ispravno postavljanje sigurnosnog trokuta.
  Trokut se mora postaviti tako da već od trenutka uočavanja trokuta, a ne tek nakon prolaska pored njega, ostane dovoljno vremena i mjesta za zaobilaženje ili eventualno zaustavljanje. Trokut mora biti postavljen u blizini ruba kolnika na strani kolnika na kojoj se vozilo zaustavilo.
 4. Putnike u vozilu odvedite na sigurno.
 5. Pružite prvu pomoć.
  Ako je netko ozlijeđen prilikom sudara, potrebno mu je pružiti prvu pomoć.
 6. Vozilo ostavite u položaju u kojem se sudar dogodio ako se može isključiti značajnije ometanje prometa.
  U protivnom nakon sudara odmah raščistite mjesto nezgode kako biste spriječili serijske sudare ili duge zastoje.
 7. Osigurajte dokazne materijale.
  To znači da biste trebali prikupiti osobne podatke o svjedocima ili odmah napraviti slike ili skice nezgode i sl.
 8. Ispunite Europsko izvješće o nezgodi.
 9. Obavijestite hitnu službu i izvršnu vlast.

Vaša ŠKODA poslovnica pobrinut će se oko osiguranja umjesto vas!

Koristan savjet

Ostanite uvijek mobilni sa ŠKODA mobilnim jamstvom. Kako je to moguće? Potpuno jednostavno. ŠKODA mobilno jamstvo Plus dobivate automatski i besplatno sa svakim novim vozilom, a produžuje se automatski pri svakom inspekcijskom servisu u ŠKODA poslovnici bez ikakvih dodatnih troškova.