Modeli
Path 2@2x

Popravak i čišćenje automobilskih sjedala

k

Oštećenje tkanine

Male progorene rupe i pukotine na sjedalima, krovnoj oblozi ili tepisima u brojnim se slučajevima mogu popraviti s vrlo dobrim vizualnim rezultatima. Brzo i povoljno!

Prednosti:

  • Više nije potrebna primjerice zamjena presvlaka sjedala
  • Svi uobičajeni uzorci boja i tkanina u području unutrašnjosti mogu se rekonstruirati (sjedala vozila, krovna obloga, tepisi)
  • Popravci malih progorenih rupa i pukotina brzo se rješavaju
  • Očuvanje vrijednosti vašeg vozila

Preduvjeti:

  • Pukotine nisu duže od 40 mm
  • Oštećenje (npr. rupa) nije veće od 15 mm (u promjeru)

Iznimka:

Popravci nisu dopušteni u području zračnih jastuka.

Održavanje vozila iznutra

Plastični dijelovi i umjetna koža mogu se čistiti vlažnom krpom. Ako to ne bude dovoljno, tada se ovi dijelovi smiju tretirati samo posebnim sredstvima za čišćenje i njegu plastike koja ne sadrže otapala.

Tkanine presvlaka i obloge od tkanine na vratima, pokrivci prtljažnika, krovnoj oblozi itd. tretirajte posebnim sredstvima za čišćenje, po potrebi sa suhom pjenom i mekom spužvom ili četkom.

Presvlake od tkanine električno grijanih sjedala ne smiju se vlažiti tijekom čišćenja jer to može dovesti do oštećenja sustava grijanja sjedala. Presvlake čistite posebnim sredstvima, npr. suhom pjenom i sl.

Prirodna koža zahtijeva posebnu pozornost i njegu. Ovisno o učestalosti korištenja kožu ponekad održavajte prema uputama u nastavku.

Normalno čišćenje.
Onečišćene kožne površine očistite navlaženom pamučnom ili vunenom krpom.

Jače onečišćenje.
Jače onečišćena mjesta očistite krpom natopljenom u otopini sapuna (2 velike žlice neutralnog sapuna na 1 litru vode). Koža se niti na jednom mjestu ne smije navlažiti niti u šavove smije dospjeti voda. Kožu posušite mekom, suhom krpom.

Odstranjivanje mrlja

  • Svježe mrlje od tekućina (npr. kava, čaj, sokovi, krv itd.) odstranite upijajućom krpom ili ubrusom odnosno kod mrlje koja se već osušila upotrijebite sredstvo za čišćenje iz kompleta za održavanje koji je dostupan u vašoj ŠKODA poslovnici.
  • Svježe masne mrlje (npr. maslac, čokolada itd.) odstranite upijajućom krpom ili ubrusom odnosno sredstvom za čišćenje iz kompleta za održavanje ako mrlja još nije prodrla u površinu.
  • Kod osušenih masnih mrlja upotrijebite raspršivač s otapalom za masnoće.
  • Posebne mrlje (npr. kemijska olovka, flomaster, lak za nokte, krema za cipele itd.) odstranite posebnim sredstvom za odstranjivanje mrlja koje je prikladno za kožne površine.

KONTAKTIRAJTE SVOJ ŠKODA SERVIS!

Nakon razgledavanja vaš ŠKODA servis rado će vam napraviti ponudu.