Modeli

Ovako je sve počelo

Težnja k najboljem

Sve je počelo 1894. godine, kad je Václav Klement vidio razlog da se žali na lošu obradu svog novog bicikla. Prilično nepristojna reakcija proizvođača potaknula je Klementa da se od prosinca 1895. godine upusti u popravak bicikala zajedno s mehaničarom za bicikle Václavom Laurinom. Njihov novi tim počeo je izrađivati bicikle, nakon čega je ubrzo prešao na motocikle, a 1905. godine i na svoj prvi automobil. Naši su osnivači živjeli u skladu s geslom "Samo najbolje je dovoljno dobro za naše kupce" - slogan koji i dan-danas poštujemo. 

Ovako je sve počelo

Václav Klement

Václav Klement bio je skromnog porijekla. Umjesto da postane seoski kovač, ukazala mu se druga prilika: završio je zanat za knjižara. Kao mladić preuzeo je knjižaru u Mladoj Boleslavi koju je prenamijenio u trgovinu mješovitom robom odnosno trgovinu specijaliziranu za bicikle u kojoj je prodavao rezervne dijelove za bicikle. Njegova nezasitna znatiželja, neograničena kreativnost i dobar smisao za posao učinili su Klementa sjajnim partnerom za prilično pedantnog Laurina. 

Ovako je sve počelo

Václav Laurin

Václav Laurin završio je zanat za strojobravara. Nakon toga nastavio je školovanje u potrazi za novim izazovima te je tako naučio upravljati parnim strojevima. Laurin se skrasio u Mladoj Boleslavi, gdje je s Václavom Klementom osnovao tvornicu bicikala. Kao izvrstan tehničar i vizionar, koji je mogao raditi na ideji i proučavati je do najmanjeg detalja, pokazao se kao idealan pandan poduzetnom, a ponekad čak i naglom poduzetniku Klementu. 

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu