Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi
Modeli

Sigurnosne potpore ŠKODE SUPERB Combi

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku upozorava na nenamjerno napuštanje voznog traka i aktivnim impulsom upravljača sprječava neželjeni prelazak vozila u drugi vozni trak. Sustav je aktivan pri brzinama iznad 65 km/h i kod prepoznatljivih oznaka voznog traka.

Sigurnosne potpore ŠKODE SUPERB Combi

Potpora pri promjeni voznog traka

Preko radarskih senzora u stražnjim branicima potpora pri promjeni voznog traka nadzire i mrtvi kut iza i pored vozila. Ovisno o udaljenosti i brzini okolnih vozila sustav odlučuje hoće li vozača vizualnim, odn. zvučnim signalima upozoriti na moguću opasnost.

 

Sigurnosne potpore ŠKODE SUPERB Combi

Potpora kod prometnog zastoja

Potpora kod prometnog zastoja komforna je funkcija koja kod Superba s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG olakšava vožnju u slučaju zastoja. Potpora kod prometnog zastoja aktivna je kada su uključeni sustavi automatske regulacije razmaka (ACC) i potpore zadržavanja vozila na voznom traku.

Sigurnosne potpore ŠKODE SUPERB Combi

Front Assist

Front Assist sigurnosni je sustav koji upozorava na prijeteći sudar i po potrebi inicira kočenje kako bi se eventualni sudar ublažio. Pomoću radarskog senzora u rešetci hladnjaka Front Assist nadzire razmak od vozila koje vozi ispred.

Sigurnosne potpore ŠKODE SUPERB Combi

Sustav prepoznavanja umora

Nad vašom sigurnošću osobito tijekom dužih noćnih vožnji bdije sustav prepoznavanja umora koji analizira detaljne podatke servoupravljača na brzinama iznad 65 km/h. Čim funkcija utvrdi ponašanje koje bi moglo ukazivati na umor vozača kao što su intenzivnije korekcije smjera na upravljaču, ona preporučuje vozaču da napravi stanku.

Sigurnosne potpore ŠKODE SUPERB Combi

Multikolizijska kočnica

Kada vozilo bude involvirano u prometnu nezgodu, i pritom se aktiviraju zračni jastuci, ono se u određenim okolnostima nastavlja kretati pa raste rizik od sekundarnog sudara.

Multikolizijska kočnica pomaže da se nakon sudara brzina regulacijom kočenja smanji i da se vozilo stabilizira kako ne bi došlo do dodatnog sudara.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu