Modeli

ŠKODA SUPERB Combi komforni sustavi potpore

Dinamična potpora za duga svjetla

Sada možete još duže voziti s dugim svjetlima, a da ne zaslijepite vozače koji vam dolaze u susret. Dinamična potpora za duga svjetla ne prebacuje samo između dugih i kratkih svjetala već duga svjetla može i ciljano isključivati. U tu svrhu Superb koristi višenamjensku kameru integriranu u osvrtno zrcalo.

ŠKODA SUPERB Combi komforni sustavi potpore

Automatska regulacija razmaka

Kod vožnji autocestom automatska regulacija razmaka osigurava konstantnu brzinu i siguran razmak od vozila koja voze ispred. U tu svrhu SUPERB Combi upravlja motorom i kočnicama kako bi automobil po potrebi automatski ubrzao ili zakočio. On za to koristi sustav Front Assist.

ŠKODA SUPERB Combi komforni sustavi potpore

Višenamjenska kamera

S višenamjenskom kamerom radi više sustava potpore. Ona primjerice registrira oznake na kolniku za potporu zadržavanja vozila na voznom traku ili u kombinaciji s navigacijskim sustavom prepoznaje i prikazuje prometne znakove.

ŠKODA SUPERB Combi komforni sustavi potpore

Prepoznavanje prometnih znakova

Pomoću kamere integrirane u osvrtno zrcalo sustav prepoznaje prometne znakove na dionici. Modul za obradu slika traži na slikama kamere poznate prometne znakove i uspoređuje rezultat s podacima navigacijskog sustava.

Sustav prepoznavanja prometnih znakova registrira ograničenja brzine i zabrane pretjecanja kao i znakove prestanka važenja tih znakova, ali i dodatne znakove (npr. u slučaju vlažnog kolnika, strelice smjera itd.). Prometni se znakovi prikazuju kao piktogrami na višenamjenskom pokazivaču i na zaslonu navigacijskog sustava.

Diese Seite ist ein zusätzlicher Teil der öffnenden Seite. Klicken Sie auf den Button, um zu dieser zu gelangen.

Zurück zur öffnenden Seite
Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) koji nam pomažu da vam pružimo bolje korisničko iskustvo.
Prihvati i nastavi