Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi
Modeli

Detalji

ŠKODA SUPERB COMBI

Dimenzije

Vožnja

Pogon na sve kotače

Zahvaljujući lamelnoj spojci pogona na sve kotače snaga se raspoređuje na pojedine osovine u ovisnosti o zahtjevima brzine i vuče. Lamelna spojka pritom preuzima raspodjelu pogonske sile na stražnje kotače i na sve kotače usmjerava optimalni okretni moment. Pritom upravljačka jedinica kontinuirano izračunava idealni okretni moment za stražnju osovinu i prilagođava tlak koji djeluje na lamele spojke. Rezultat je najbolja vuča i na teškim podlogama kao što su blato i snijeg. 

Tehnologije

Aktivni menadžment cilindara (ACT)

Za vrijeme vožnje u područjima broja okretaja između 1.400 i 4.000 o/min i na brzinama do 130 km/h moguće je neovisno o uključenom stupnju prijenosa deaktivirati dva od četiri cilindra, a da se to uopće ne primijeti. Na taj se način optimizira učinkovitost motora. 

Start-stop sustav

Osnovna ideja start-stop sustava je ta da se motor isključi svaki put kada ne mora raditi. Stoga je ovaj sustav posebice u gradskom prometu od velike koristi, jer značajno smanjuje potrošnju goriva. 

Selektivna katalitička redukcija SCR

SCR znači da su takvi motori opremljeni složenim sustavom za naknadnu obradu ispušnih plinova u više stupnjeva (dizelski filtar za čestice i SCR katalizator). SCR katalizator pretvara dušikov oksid (NOx) bez stvaranja neželjenih dodatnih komponenti selektivno u dušik (N2) i vodu (H2O).  

Preporučeni stupanj prijenosa

Pravilnim stupnjem prijenosa moguće je uštedjeti mnogo goriva i istovremeno povećati komfor vožnje. Manjom brzinom rada motora smanjuje se potrošnja i stvara manje buke. Preporučeni stupanj prijenosa pojavljuje se dobro vidljivo za vozača s vlastitim simbolom u gornjem desnom kutu zaslona.   

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu