Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi
Modeli

Detalji

ŠKODA SUPERB

Dimenzije

Vožnja

Pogon na sve kotače

Der ŠKODA SUPERB ist mit der neuesten Version der elektronisch geregelten Lamellenkupplung (5. Generation) erhältlich.

Vier Motoren können mit modernstem Allradantrieb ausgestattet werden. Dabei wird eine optimale Fahrdynamik, ein Höchstmaß an Sicherheit garantiert.

Die Drehmomentübertragung auf alle vier Räder erfolgt automatisch in Abhängigkeit von den Fahrbedingungen. Die Steuereinheit berechnet das ideale Drehmoment für die Hinterachse und passt den Druck auf die Kupplungslamellen entsprechend an.

Tehnologije

Aktivni menadžment cilindara (ACT)

 

Za vrijeme vožnje u područjima broja okretaja između 1.400 i 4.000 o/min i na brzinama do 130 km/h moguće je neovisno o uključenom stupnju prijenosa deaktivirati dva od četiri cilindra, a da se to uopće ne primijeti. Na taj se način optimizira učinkovitost motora. 

Start-stop sustav

Osnovna ideja start-stop sustava je ta da se motor isključi svaki put kada ne mora raditi. Stoga je ovaj sustav posebice u gradskom prometu od velike koristi, jer značajno smanjuje potrošnju goriva. 

Preporučeni stupanj prijenosa

Pravilnim stupnjem prijenosa moguće je uštedjeti mnogo goriva i istovremeno povećati komfor vožnje. Manjom brzinom rada motora smanjuje se potrošnja i stvara manje buke. Preporučeni stupanj prijenosa pojavljuje se dobro vidljivo za vozača s vlastitim simbolom u gornjem desnom kutu zaslona.   

Selektivna katalitička redukcija SCR

SCR znači da su takvi motori opremljeni složenim sustavom za naknadnu obradu ispušnih plinova u više stupnjeva (dizelski filtar za čestice i SCR katalizator). SCR katalizator pretvara dušikov oksid (NOx) bez stvaranja neželjenih dodatnih komponenti selektivno u dušik (N2) i vodu (H2O).  

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu