Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Modeli

4x4=16 prednosti

Više
k

Na sva četiri

Naša tehnologija 4x4 nudi visoku razinu udobnosti i sigurnosti za vas, vaše suputnike, prijatelje i cijelu obitelj. S pogonom na sve kotače mogu se spriječiti neke opasne i riskantne situacije. Osim toga u svako doba godine možete doživjeti potpuni užitak u vožnji na cesti i izvan nje. Jednostavno se upustite u avanturu sa ŠKODA 4x4 modelima!

Prepustite se užitku

Modeli 4x4 prikladni su za dinamične i sportske vozače automobila koji žele veću sigurnost i stabilnost u vožnji na različitim oblogama kolnika. Poseban komfor u vožnji nudi pogon na sve kotače zahvaljujući njegovoj poboljšanoj vožnji ravno. Vozači s prikolicom cijene odgovarajući prijenos snage.

Na 4x4 pogon možete se osloniti

Mokro lišće, šljunak, jaka kiša, zaleđene ceste i snijeg povećavaju opasnost od proklizavanja. S većom trakcijom bolje se prenosi snaga motora na cestu te se time sprječava proklizavanje prednjih i stražnjih kotača. Simply Clever pogon na sve kotače marke ŠKODA sigurno će vas dovesti do vašeg odredišta kroz velegradske i offroad ekspedicije.

POGON NA SVE KOTAČE ZA SVA GODIŠNJA DOBA

"Automobil bez pogona na sve kotače može biti samo privremeno rješenje." (Walter Röhrl, reli vozač)

Proljeće

 1. Rastopljeni snijeg u sjenovitim zavojima nikako neće uznemiriti vozača s 4x4 pogonom.
 2. Neočekivani zimski uvjeti na cesti (s montiranim ljetnim gumama) pružaju bolji osjećaj u slučaju da eventualno morate nastaviti vožnju.
 3. Oštećenja na cesti često zahtijevaju izbjegavanje prepreka: ovdje će vam 4x4 pogon brzo pružiti podršku.
 4. Neasfaltirane ceste u planinama s dodatnim usponom: nikakav problem za pogon na sve kotače. Idealno za domare u planinarskim domovima, inženjere šumarstva, lovce, seoske liječnike, službe za dostavu i brojne druge.

Ljeto

 1. Monotone vožnje autocestama smanjuju koncentraciju, dok radovi na cesti mogu zahtijevati brzu promjenu voznog traka; 4x4 pogon nudi veću sigurnost.
 2. Neočekivano nevrijeme s aquaplaning efektom na cesti uvijek predstavlja izazov. 4x4 pogon pomoći će vam da situaciju svladate bez ikakvih posljedica.
 3. Vozačima koji češće putuju južnim krajevima poznata je opasnost koju sa sobom donose mokre, a time i skliske primorske ceste prekrivene solju ili pijeskom - s 4x4 pogonom zadržat ćete svoj pravac.
 4. 4x4 pogon donosi veću sigurnost tijekom vožnje s prikolicom, a time i stabilniji teret (veća težina i bolje prianjanje na stražnjoj osovini, a time i manja opasnost od zanošenja prikolice).

Jesen

 1. Iznenadni dolazak zime s ljetnim gumama nikome ne bismo poželjeli. Veću sigurnost pruža 4x4 pogon.
 2. Pojavila se magla? Ostanite smireni i po potrebi ciljano zaobiđite prepreke. S 4x4 pogonom kontrolu ćete imati i u ovoj situaciji.
 3. Koliko god mogu biti lijepi, obojeni jesenji listovi predstavljaju opasnost na cesti. Dobro prianjanje na cesti većinom ima barem jedan kotač koji će vas odvesti na sigurno.
 4. 4x4 pogon nudi veću sigurnost i užitak u vožnji suhim "sportskim" cestama.

 

Zima

 1. Pogon na sve kotače omogućuje vam da svladate uspone (npr. prilazi na planine s većim usponom ili prilazi kućama s manjim usponom).
 2. 4x4 pogon nudi veću sigurnost u zimskim uvjetima na cesti te kod poledice - također i na ravnom kolniku.
 3. Odlazak na posao prije jutarnjeg prolaska snježne ralice nezamisliv je za osobe s vozilima s prednjim pogonom. S 4x4 pogonom stići ćete do svog odredišta.
 4. Snijegom prekriven kolnik i promet iz suprotnog smjera: zaustavljanje na usponu i kretanje nakon izbjegavanja prepreke ovdje neće biti nikakav problem zahvaljujući pogonu na sve kotače.

 

Otkrijte 4x4 Modele.