Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi
Modeli

2004. - Novo izdanje uspješne Octavije.

Octavia II briljira svježim dizajnom, većom unutrašnjošću i prtljažnikom kao i najsuvremenijom tehnikom. Elegantni, bezvremenski dizajn, visoka kvaliteta i izvrsna obrada su impresivni.

2002. - Fabia i Octavia Praktik.

ŠKODINA gradska dostavna vozila. Nakon višegodišnje stanke ŠKODA ponovno nudi gospodarska vozila kojima se mogu ostvariti porezne olakšice. I Fabia kao i Octavia mogu se nabaviti kao gradska dostavna vozila pod nazivom Praktik.

2002. - SUPERB. Novi ŠKODIN vrhunski model.

Novi Superb predstavlja povratak ŠKODE u višu klasu automobila. Pritom elegantni dizajn, dobro osmišljeni detalji, izvrsni materijali i jedinstvena ponuda prostora simboliziraju ŠKODINU svijest u pogledu kvalitete.  Sa svoja tri modela Fabia, Octavia i Superb marka se ubraja u najuglednije proizvođače automobila i pritom se, kao već i na početku proizvodnje prije 100 godina, opredjeljuje za najsuvremeniju tehniku.

2001. - FABIA u limuzinskoj izvedbi zaokružuje ponudu modela FABIA.

Nakon kompaktne izvedbe i kombija Fabia se sada isporučuje i kao limuzina.  Time se zaokružuje ponuda modela Fabia. Pomoću dvaju modela Octavia i Fabia ŠKODI je uspjelo katapultirati se u krug etabliranih proizvođača automobila. U međuvremenu ŠKODA zauzima čak senzacionalno treće mjesto u austrijskoj statistici registracije novih vozila. 

2000. - FABIA Combi. Veliki automobil u maloj klasi.

Godinu dana nakon kompaktne izvede mala ŠKODA sada je raspoloživa i u kombi verziji. Tako je ŠKODA po prvi puta i u klasi malih automobila zastupljena kombi verzijom. Fabiju Combi, koja brzo osvaja srca Austrijanaca, karakteriziraju velika ponuda prostora i elegancija.

1999. - FABIA predstavlja novu klasu.

S uvođenjem Fabije, koja se po prvi puta proizvodi na novoj platformi, ŠKODA ulazi i u klasu malih automobila i pri tome definira nova mjerila. Zahvaljujući ovom novom standardu Škodi se dodjeljuje nagrada "Goldene 1" (zlatna jedinica) časopisa Auto Bild u Austriji kao i mnogobrojne druge nagrade.

1998. - ŠKODA po prvi puta proizvodi 400.000 vozila

ŠKODA po prvi puta proizvodi 400.000 vozila godišnje koja se izvoze u 70 zemalja diljem svijeta. Ovoj impresivnoj brojci doprinio je uspješni model Octavia, koji je te godine dopunjen Combi verzijom.

1996. - ŠKODA u novim dimenzijama.

Koncem travnja 1996. slavila se proizvodnja milijuntog vozila ŠKODA od petogodišnjeg postojanja zajedničkog poduzeća. Istodobno se etablirala druga linija modela u srednjoj klasi (Octavia) i izgradila potrebna nova montažna hala (modularna tvornica) projektirana prema najsuvremenijim standardima.

1991. - Spajanje s Volkswagenom.

Nakon političke tranzicije 1989. godine ŠKODA iz mjesta Mlada Boleslav krenula je u potragu za jakim stranim partnerom pod novim uvjetima tržišnog gospodarstva, a s ciljem da poduzeće dugoročno osigura i ponovno učini međunarodno konkurentnim. U prosincu 1990. češka se vlada odlučila za Volkswagen te je 16. travnja 1991. s radom započelo novo zajedničko poduzeće pod imenom ŠKODA automobilova a. s. Dotadašnja serija modela 1994. godine zamijenjena je ŠKODOM Felicijom, koja je u pogledu kvalitete i stylinga odgovarala međunarodnim mjerilima te je proizvedena ukupno u preko 1,4 milijuna primjeraka.