Modeli

MOBILNOST NA NAŠ NAČIN

o

Škoda Enyaq

Škoda Enyaq svestrani je partner za svakodnevnu vožnju do/s posla kao i za duge vožnje. Njegov maksimalni doseg je 529 km u WLTP ciklusu te ima kapacitet super brzog punjenja do 125 kW. Baterija od 82 kWh, čiji je neto kapacitet 77 kWh može se napuniti od 5 do 80 % za samo 38 minuta na mjestima za punjenje s istosmjernom strujom odgovarajuće snage. 

 

 

Tu smo za vas!

Za sve detaljne informacije vezane za Enyaq, poticaj, MOON punjač i proveru kućnih instalacija i savjetovanje partneri Škoda stoje vam na raspolaganju. Pronađite najbližeg u tablici ili pomoću pretrage partnera.

MOON POWER

Kompletno rješenje za vašu e-mobilnost na jednom mjestu:

1. savjetovanje

2. provjera prije instalacije

3. priprema infrastrukture za instalaciju

4. instalacija & stavljanje u pogon

5. podrška i održavanje

 

Sve obavlja MOON, a Vi imate samo jednog partnera za kontakt.

SAZNAJ VIŠE

 

Obilje uzbudljivih značajki

Kako izgleda život sa stilom? Pogledajte kratak pregled glavnih značajki modela Enyaq i provjerite kako vam mogu pomoći u svakodnevnom životu.

Punjači Škoda

Zidni punjač wallbox Škoda dizajniran je za punjenje električnih modela marke Škoda kod kuće ili na poslu. Ovo mjesto za punjenje koje se montira na zid trenutačno je u ponudi u tri varijante. Sve se koriste izmjeničnom strujom za punjenje vozila do 11 kW. Luksuznije varijante opremljene su vezom s internetom tako da je njima moguće upravljati i primjerice putem mobilne aplikacije. Vrhunska verzija nudi brojilo potrošnje električne energije što omogućuje brži i jednostavniji obračun u slučaju više vozača. Podrazumijeva se da se provjerava mogućnost instalacije u vašoj kući, a nakon toga slijedi sama instalacija i pružanje dodatnih usluga.

 

Usporedba punjača

Punjač Škoda V Punjač Škoda V Connect Punjač Škoda V Connect+
Snaga punjenja Punjač Škoda V 3,6 – 11 kW Punjač Škoda V Connect 3,6 – 11 kW Punjač Škoda V Connect+ 3,6 – 11 kW
Duljina kabela Punjač Škoda V 4,5 / 7,5 m Punjač Škoda V Connect 4,5 / 7,5 m Punjač Škoda V Connect+ 4,5 / 7,5 m
Komunikacija Punjač Škoda V Punjač Škoda V Connect LAN, Wi-Fi Punjač Škoda V Connect+ LAN, Wi-Fi, LTE
Certificirano brojilo Punjač Škoda V Ne Punjač Škoda V Connect Ne Punjač Škoda V Connect+ Da

Škoda eCheck

Želite li svoje opcije punjenja kod kuće podignuti na višu razinu? Najbolje rješenje za to je punjač Škoda. Provest ćemo vas kroz postupak nabave, od neobvezujuće online pretprovjere u nastavku do konačne instalacije i odgovarajuće skrbi o kupcima.

Pretprovjera

Cilj online pretprovjere je procijeniti je li instalacija zidne kutije wallbox moguća u vašoj kući. Tu je provjeru moguće izvršiti s bilo kojeg uređaja u bilo kojem trenutku i za to nije potrebno nikakvo posebno znanje.

Kućna provjera

Kućna provjera predstavlja detaljnu provjeru električnih instalacija na lokaciji. Ovlašteni električar našeg lokalnog partnera provjera električnu infrastrukturu i željenu lokaciju zidne kutije wallbox kako bi provjerio kompatibilnost s instalacijskim paketom. Kućna provjera obično ne bi trebala trajati dulje od 2 sata. Naravno, možete prihvatiti ili odbiti ponudu za dodatne usluge.

Ugradnja

Cilj postupka ugradnje je izvršavanje svih relevantnih radnji kako bi vam se omogućilo da zidna kutija wallbox bude potpuno funkcionalna. Sve radnje u vezi s ugradnjom izvršava licencirani električar našeg lokalnog partnera za ugradnju. Fiksna cijena standardnog paketa ugradnje razlikuje se od tržišta do tržišta.

Skrb o kupcima

Odgovore na opća pitanja potražite u odjeljku Često postavljana pitanja. Ako imate problema ili pitanja na koje odgovore niste ovdje pronašli, nazovite broj Škoda službe za korisnike.

Punite svugdje uz samo jednu karticu

Uskoro ćete moći dobiti karticu Powerpass koja će vam omogućiti prijavu kod većine pružatelja usluga javnog punjenja. Samo jednom karticom moći ćete puniti svoje vozilo gotovo svugdje. Uz to, moći ćete jasno vidjeti sve svoje podatke o punjenju i plaćanjima u jednoj aplikaciji. Kartica Powerpass bit će dostupna 2021. kada se prva vozila Enyaq pojave na cestama, a omogućit će vam i pristup mreži za brzo punjenje IONITY.

 

Mogućnosti punjenja

Kućanstvo 

2,3 kW

Standardna utičnica za kućanstvo (AC)

Kabel za punjenje MODE 2

 

Brzo punjenje 

50 kW

Javna stanica za brzo punjenje(DC)

Kabel za punjenje MODE 4 (dio stanice)

 

Wallbox / Javno punjenje

7,2 Kw/3,6 kW 

Wallbox / stanica za punjenje (AC)

Kabel za punjenje MODE 3

 

 

Tehnologija baterije

 

Električna vozila s litij-ionskom baterijom oslanjaju se isključivo na pogon elektromotorom. Energijom se opskrbljuju prvenstveno iz odgovarajućih mjesta za punjenje i pohranjuju je u baterijske komplete. Naš sustav upravljanja baterijom osigurava optimalne performanse uz tisuće ciklusa punjenja. Ključna pogodnost električnih vozila je ta što ne proizvode nikakve emisije, tiha su pri radu, dinamična i okretna te njihovo servisiranje nije toliko složeno.

 

Pogodnosti e-mobilnosti

Životni stil koji nudi e-mobilnost obiluje prednostima, a kako se električna vozila sve više razvijaju, samo će se dodatno poboljšavati.

Zdravo okruženje

Pogodnosti e-mobilnosti neosporne su kada je u pitanju zaštita okoliša: manja ovisnost o fosilnim gorivima uz manje zagađenje. Ljudi u gradovima s većim koncentracijama električnih vozila također svjedoče nižem stupnju zagađenja bukom.

Vrijednost električnog pogona

Kada je u pitanju e-mobilnost, ne radi se samo o zaštiti okoliša, bitna je tu i poprilična ušteda za kupce. Uz niže troškove goriva i održavanja u odnosu na vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem te uz porezne olakšice za vlasnike električnih vozila koje nude brojne vlade na nekim tržištima, električna vozila su kupcima daleko privlačnija.

Vozite kamo god želite

Budući da zagađenje zraka i klimatske promjene postaju sve veći i hitniji problem, gradovi su počeli uspostavljati zone u kojima je mnogim standardnim vozilima zabranjen ili ograničen pristup (LEZ) . U nadolazećim godinama, te će zone postajati sve veće i veće.

Možda niste znali ...

Recharge life

Vremena se mijenjaju. Konačno je došlo vrijeme da nove tehnologije prije svega služe čovječanstvu. Dani besmislene pretjerane potrošnje su iza nas. Vrijeme je iznenađujućih, pametnih ideja koje u svakodnevnu rutinu donose dašak čarolije. Vrijeme da naše živote obogatimo ljudskošću i zabavom. It's time to RECHARGE LIFE. Želite li nam se pridružiti?

Podrška ekološkim nastojanjima

Naš ulazak u eru e-Mobilnosti ključni je stup naše strategije održivosti "GreenFuture". U okviru te strategije postavili smo određene ekološke ciljeve za svoje proizvode i proizvodnju vozila. Jedan primjer je smanjenje emisija CO2 naše flote za 30 % u razdoblju od 2015. do 2025. Osnova za to je transformacija iz vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem u električna vozila.

Najveće ulaganje u našoj povijesti

Ulažemo u alternativne pogonske sustave i usluge nove mobilnosti kao što su platforme za dijeljenje vozila. Do kraja 2022. godine uvest ćemo više od deset električnih modela te time zasnovati obitelj Škoda. Više od 11.000 zaposlenika već se školuje za proizvodnju električnih vozila.