Modeli

FABIA MONTE CARLO: Nasljeđe utrkivanja

NASTANAK MODELA MONTE CARLO

Godine 1936. ŠKODA je prvi put ostvarila senzacionalan rezultat na reliju Monte Carlo koji se održavao od 1911. godine. Zdeněk Pohl i Jaroslav Hausman zauzeli su drugo mjesto u kategoriji do 1500 ccm u modelu ŠKODA POPULAR, a ŠKODA je nakon toga lansirala sportsku cestovnu verziju tog modela i tako je nastala obitelj modela MONTE CARLO.

FABIA MONTE CARLO: Nasljeđe utrkivanja

1-2 ZA MODEL ŠKODA 130 RS

Još je jedno značajno postignuće ostvareno na reliju Monte Carlo 1977. Za upravljačem ŠKODE 130 RS, sportski timovi tvrtke ŠKODA osvojili su prvo i drugo mjesto u kategoriji za vozila do 1300 ccm. Taj uspjeh ponovili su u kategoriji WRC2 točno 40 godina kasnije, 2017. godine, drugi puta osvojivši prvo i drugo mjesto s modelom FABIA R5, također izuzetnim trkaćim vozilom.

FABIA MONTE CARLO: Nasljeđe utrkivanja

IMPRESIVAN PODSJETNIK

Obitelj modela ŠKODA nastavlja tu dugogodišnju tradiciju nudeći kompaktne modele u verziji MONTE CARLO koja je bogata stilom i trkačkim duhom. Na taj način i vi možete postati dijelom duge povijesti relija marke ŠKODA. Rezultat toga je da model FABIA MONTE CARLO može ponosno stati uz modele SCALA MONTE CARLO i KAMIQ MONTE CARLO.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu