Modeli

Over-the-Air Update Update softvera na daljinu, donosi nove usluge i poboljšanja koja će olakšati vaš život s modelom Enyaq.

o

Što je Over-the-Air Update?

Poput vašeg računala ili pametnog telefona i u vašem je vozilu ugrađen softver. Over-the-Air Update, odnosno funkcija aktualiziranja na daljinu, osigurava da softver u vašem vozilu bude aktualan u svakom trenutku. Update je osmišljen za poboljšanje rada i performansi vašeg vozila i može uključivati nove značajke ili funkcije.

Zašto trebam provesti update softvera?

Važno je održavati softver vozila. Update na daljinu, ili "over-the-air", brz je i praktičan način te vam ujedno štedi vrijeme.

Kako funkcionira Over-the-Air Update?

U električnim vozilima, aktualiziranja se preuzimaju automatski u pozadini dok vozilo radi. Zbog komfora i praktičnosti preporučujemo pokretanje procesa instalacije u vrijeme kada je vozilo u mirovanju, odnosno parkirano.

Funkcionalna ograničenja tijekom updatea

Što je Over-the-Air Update?

1. Koji su zahtjevi za uspješno izvršenje Over-the-Air Updatea?

1. Vozilo je online - dok vozilo radi, osigurajte da lampica SOS modula u krovnoj konzoli svijetli zeleno. U slučaju da lampica svijetli zeleno, vaše je vozilo "online" i može komunicirati sa Škoda poslužiteljima.

2. Mrežna pokrivenost - kako se Over-the-Air Updatei u vaše vozilo isporučuju putem mobilne veze, pokrivenost mobilnom mrežom ključna je kako bi update bio uspješan. Ako pokrivenost mrežom postane ograničena nakon što je proces pokrenut, update će se automatski ponovno uspostaviti nakon što mrežna pokrivenost ponovno postane dostupna. Možete provjeriti jačinu signala svog vozila na glavnom zaslonu infotainment sustava.

2. Mogu li instalirati update bez podatkovne veze?

Ne, čak ni po dovršetku preuzimanja i dalje trebate dovoljno jak signal za provođenje instalacije. Na primjer, ako obično parkirate vozilo u podzemnoj garaži, instalacija možda neće biti moguća jer trebate podatkovnu vezu.

3. Postoji li minimalno stanje napunjenosti potrebno za Over-the-Air Update?

Visokonaponska baterija mora biti napunjena najmanje 50 % kako bi se instalacija pokrenula.

4. Mogu li puniti vozilo dok se instalira update?

Ne, nije moguće puniti vozilo tijekom instalacije. Zaustavite punjenje (ako je u tijeku) i tek zatim započnite s instalacijom updatea. Za uspješan dovršetak Over-the-Air Update, osigurajte da je stanje napunjenosti najmanje 50 %.

5. Mogu li otkazati Over-the-Air Update?

Ne, no možete odgoditi update. U tu svrhu samo dodirnite Cancel (otkaži) na zaslonu svog infotainment sustava nakon što se od vas zatraži instalacija updatea softvera. Ako se predomislite, uvijek možete pokrenuti update preko opcije na Goodbye Screen (pozdravnom zaslonu).

6. Slučajno sam uklonio obavijest da je update spreman za instalaciju. Kako joj mogu ponovno pristupiti?

Isključite vozilo i vidjet ćete obavijest na Goodbye Screen (pozdravnom zaslonu).

7. Moja instalacija updatea nije uspjela. Što sada?

Ako je Over-the-Air Update i dalje dostupan, primit ćete obavijest u vozilu za ponovno pokretanje procesa instalacije. U protivnom, kontaktirajte Infoline putem tipke "i" na svom krovnom modulu ili upitajte svog Škoda trgovca kako nastaviti.

8. Zašto još nisam primio obavijesti o updateima?

Updatei se uvode u serijama na svim vozilima koja su u funkciji. Primit ćete obavijest u vozilu kada update postane dostupan za vaše vozilo.

9. Koje se značajke isporučuju uz najnoviji Over-the-Air Update?

Za model Enyaq, nove će značajke biti objašnjene u bilješkama o verziji. One će biti dostupne pod daljnjim informacijama na zaslonu vašeg infotainment sustava prije i nakon dovršetka updatea.

10. Zašto nema vidljiv promjena nakon updatea?

Ponekad Over-the-Air Update samo poboljšava pozadinu funkcija ili sustava.

Ostalo

1. Koliko stoji Over-the-Air Update?

Svi Over-the-Air Updatei besplatni su za naše kupce.

2. Hoću li izgubiti jamstvo ako ne instaliram update?

Ne.

3. Kako se tijekom Over-the-Air Updatea upotrebljavaju moji podaci?

Za dovršenje Over-the-Air Updatea, Škoda mora prikupiti jedinstveni identifikacijski broj vozila (VIN), status povezivosti i softvera vozila te privolu unutar vozila za preuzimanje i instalaciju softvera. Za taj proces Škoda ne prikuplja niti pohranjuje druge osobne podatke.

Škoda navedene informacije upotrebljava za:

(a) osiguranje da se preuzima točan softver i da instalacija bude uspješna;

(b) održavanje evidencije instaliranog softvera povezanog s dotičnim vozilom i

(c) dokumentiranje privole primarnog korisnika za nastavak Over-the-Air Updatea.

Škoda te podatke upotrebljava u skladu s izjavom o zaštiti osobnih podataka: https://www.skoda-auto.com/other/personal-data

Škoda Enyaq - ME 3.0 update softvera

Neka vam update izvrši vaš Škoda servisni partner