Modeli

Škoda Connect Maksimalno iskoristite svaki dan

o

Predstavljamo Škoda Connect, online usluge koje će vam omogućiti da svaki dan živite punim plućima! Kupnjom svih ili samo nekih od ovih paketa usluga svoje ćete vozilo opremiti nizom novih značajki, uključujući zabavu u vožnji, zaštitu i vašu sigurnost.

Produženje usluga Škoda Connect

Produženje paketa usluga sada je dostupno isključivo za cijene s popustom:

Care Connect: Daljinski pristup vozilu - 39 EUR (originalna cijena 60 EUR)
Infotainment Online - 49 EUR (originalna cijena 70 EUR)

Infotainment online

Infotainment online usluge pomoći će vam da svaki put sigurno i ugodno dođete do odredišta. Dostupne su za Amundsen i Columbus Škoda infotainment sustave. Valjanost usluge obnavlja se periodično.

Online izračun ruta

Vozite se idealnom rutom, svaki puta. Kada uz ovu uslugu u navigacijski sustav unesete odredište, moćni udaljeni Škoda poslužitelji odmah izračunavaju rutu uzimajući u obzir promet te trenutačne i prognozirane vremenske uvjete na putu. Rezultat je brzo i precizno usmjeravanje koje će vas bez poteškoća i na vrijeme voditi do odredišta

Online upravljanje govornim naredbama

Uz online upravljanje govornim naredbama vaše će vozilo slušati svaku vašu riječ kako bi vam ugodilo. Kratke naredbe stvar su prošlosti. Vozilom sada možete upravljati uz Lauru, asistenticu koja razumije normalan govor. Laura će vam pomoći upravljati navigacijom, medijima i tekstualnim porukama, a time će vam omogućiti da se koncentrirate na vožnju.

Infotainment aplikacije

Infotainment aplikacije omogućuju vam preuzimanje dodatnih aplikacija poput aplikacije za vremensku prognozu, vijesti i drugih aplikacija putem trgovine u infotainment sustavu. Infotainment aplikacije redovito ćemo ažurirati i s vremenom dodavati još aplikacija.

Online prometne informacije

Na odredište uvijek dođite na vrijeme i izbjegnite sve prepreke na putu zahvaljujući najnovijim prometnim obavijestima o nesrećama, gužvama i radovima na cesti u vašem infotainment sustavu. Te vam obavijesti omogućuju da odmah reagirate. Navigacija također uzima u obzir ove podatke i dinamički pronalazi najbolju rutu.

Benzinske postaje

Upotrebljavajte uslugu Benzinske postaje i pratite najbolje cijene goriva u blizini. Pregledajte popis benzinskih postaja, njihovu lokaciju i trenutačne cijene u bilo kojem trenutku u svom infotainment sustavu. Unesite ih u navigaciju ili jednostavno pregledajte one koje prodaju vrstu goriva koje koristite.

Stanice za punjenje

Možete praktično odabrati konkretnu stanicu za punjenje na karti ili započeti s traženjem najbliže stanice na određenoj lokaciji ili aktivnoj ruti. Sustav vam daje specifične online informacije o odabranim stanicama za punjenje kako biste odabrali najbolju opciju mjesta za punjenje. Značajka je dostupna  za modele Superb i Octavia.

Parkirna mjesta

Ne gubite vrijeme tražeći parkirno mjesto. Usluga Parkirna mjesta vaše je jamstvo parkirnog mjesta. Infotainment sustav nudi detaljan pregled obližnjih parkirališta, uključujući radno vrijeme, cijene i slobodna mjesta. Jednim klikom doći ćete do odabranog parkirališta. Parkiranje ne može biti praktičnije.

Vremenska prognoza

Vremenski uvjeti više vas nikada neće uhvatiti nespremne. Infotainment sustav prikazuje vremenske uvjete na vašem odredištu, na vašoj trenutačnoj lokaciji ili bilo gdje drugdje, uz trenutačne ili višednevne prognoze, vremenska upozorenja i meteoradar. Odabrani modeli nude uslugu Vremenska prognoza - sada uključujući informacije o izlasku i zalasku sunca - za zasebno preuzimanje u trgovini.

Vijesti

Budite u tijeku. Prikažite najnovije vijesti izravno na navigacijskom zaslonu uz uslugu Vijesti. Dodajte svoje omiljene vijesti na portal Škoda Connect i prenesite ih u svoje vozilo. U nekim modelima vijesti su dostupne za preuzimanje zasebno putem trgovine. Također, nudi podcastove i vijesti izravno u infotainment sustavu.

Gracenote

Znate li kako se zove pjesma koja svira? Uz uslugu Gracenote vaš infotainment sustav uvijek će znati odgovor. Prepoznaje pjesmu i prikazuje podatke preuzete online: naziv, ime izvođača, album, pa čak i naslovnicu albuma. Podaci se zatim spremaju u bazu podataka vašeg vozila. Ova je značajka dostupna ekskluzivno za Columbus infotainment sustav.

Online POI pretraga (govor)

Pronađite POI odredišta, poput najboljih mjesta za kupanje ili hotela, sigurno i jednostavno korištenjem govornih naredbi tijekom vožnje i bez zaustavljanja. Rezultati pretraživanja prikazuju se na lako čitljivom popisu uz podatke za kontakt, radno vrijeme i navigaciju. Ova je značajka dostupna ekskluzivno za Columbus infotainment sustav.

Online POI pretraga (tekst)

Pronađite i pregledajte POI odredišta - poput najbliže marine - jednostavnim pretraživanjem teksta u infotainment sustavu. Unosom odredišta prikazuje se jasan popis rezultata u blizini. Pojedinosti uključuju adresu, podatke za kontakt, ocjene i navigaciju. POI odredišta mogu se spremiti ili grupirati kao prilagođeni popisi.

Moja POI odredišta

Pomoću ove usluge možete lako prenijeti vlastiti popis POI odredišta u svoje vozilo kako biste uvijek mogli pronaći svoje omiljene kafiće ili restorane gdje god se nalazili. Popis možete izraditi pomoću portala Škoda Connect na računalu ili tabletu kod kuće.

Online unos odredišta

Dodajte omiljena ili neistražena odredišta u infotainment sustav vozila jednim klikom putem portala Škoda Connect kod kuće ili putem smartphonea pomoću aplikacije Škoda Connect u vožnji. Odaberite odredište unosom adrese, pretraživanjem imena ili pomoću Google® karata. Želite ići na više mjesta? Bez brige, možete unijeti do 100 različitih odredišta.

Online unos rute

Krećete se kompliciranom rutom koja uključuje brojna zaustavljanja na putu? Nema problema, jednostavno se prethodno pripremite na portalu Škoda Connect. Ruta može sadržavati do 10 zaustavljanja putem online uvoza odredišta. Nakon što je vaša ruta spremna, jednostavno je prebacite u infotainment sustav svog vozila.

Online aktualiziranje karti

 Kako biste što brže stigli na odredište, ne trebaju vam samo informacije o prometu, već i karte za vašu regiju aktualizirane online, a koje možete preuzeti odmah nakon njihove objave. Za duža putovanja možete prethodno preuzeti lokalne podatke kako biste uvijek bili pripremljeni.

Videozapisi i dostupnost

Detaljno pogledajte sve usluge, pogledajte videozapise i saznajte dostupnost za određene modele i zemlje.

Care Connect: Proaktivni servis

Proaktivni servis spreman je pomoći vam u otklanjanju kvarova ili bilo kojih drugih problema povezanih sa stanjem vašeg vozila. Vozilo automatski kontaktira sa servisnim centrom ili poziva pomoć u slučaju manje nesreće. Proaktivni servis kompatibilan je s većinom infotainment sustava i može biti dio serijske ili dodatne opreme.

Planiranje termina servisa

Uz planiranje termina servisa više ne morate brinuti o tome kada rezervirati termin za servis. Za to će se pobrinuti vaš Škoda servisni partner i vaše vozilo. Vozilo prijavljuje potreban servis poslužitelju u backendu. Pojedinosti se šalju željenom servisnom partneru koji proaktivno kontaktira s vama kako bi zakazao termin.

Poziv za pomoć na cest

Maksimalna lakoća i praktičnost naš je moto čak i u slučaju kvara vozila. Pritiskom na gumb na modulu krova stupate u kontakt s pozivnim centrom za pomoć na cesti. Vozilo također automatski šalje podatke o lokaciji i stanju u pozivni centar, kako biste brzo riješili problem s operaterom ili dogovorili vuču vozila.

Info poziv

Gdje god se nalazili, za sva pitanja o uslugama Škoda Connect ili vašem Škoda vozilu samo pritisnite gumb u modulu krova kako biste stupili u kontakt s pozivnim centrom službe za skrb o korisnicima. Naši operateri spremni su vam pomoći u svakom trenutku.

Izvješće o stanju vozila

Provjerite stanje svog vozila u vlastitom izvješću ili ga redovito primajte, slično kao bankovni izvod. Tada ćete uvijek znati u kojem je stanju vaše vozilo i što treba zamijeniti. Izvješćima možete pristupiti putem aplikacije Škoda Connect i uvijek ćete imati najnoviju verziju. Podaci uključuju kilometražu, odabrane poruke upozorenja i zahtjeve za servis.

Automatska obavijest o sudaru

Ako ste sudjelovali u manjoj nesreći, ne bojte se. Vaše vam je vozilo spremno pomoći nudeći - putem zaslona infotainment sustava - pozivanje centra za pomoć na cesti koji će uzeti u obzir stanje vozila i savjetovati vam što učiniti kako biste se što brže vratili na cestu. Ako vozilo više nije u voznom stanju, možete zatražiti vuču ili pozvati spasilačku službu.

Online aktualiziranje sustava

Online aktualiziranje sustava omogućuje nadogradnju i poboljšanja softverskih komponenti vašeg vozila. Ovisno o modelu možete preuzeti sigurnosne ili kompletne nadogradnje firmvera. Zahvaljujući ovoj usluzi možete uštedjeti vrijeme i novac jer ne morate posjetiti servisnog partnera. Od vas se uvijek traži da odobrite online aktualiziranje sustava u svom vozilu.

Online personalizacija

Ova usluga omogućuje vam postavljanje, spremanje i vraćanje postavki u vozilu (položaj sjedala, zrcala, ventilacija itd.). Sve su postavke sinkronizirane sa Škoda ID računom. To nudi mogućnost jednostavnog prijenosa postavki između različitih vozila. Značajka je dostupna isključivo za modele Superb i nova Octavia.

Videozapisi i dostupnost

Detaljno pogledajte sve usluge, pogledajte videozapise i saznajte dostupnost za određene modele i zemlje.

Care Connect: Remote Access / Remote Services

Remote Access je potpuno novi način nadzora vlastitog automobila putem međusobnog povezivanja vozila i smartphonea. Na taj način možete koristiti svoj telefon kako biste nadzirali automobil i primali obavijesti o statusu. Neke su usluge namijenjene samo za električna vozila.

Zaključavanje i otključavanje

Jeste li zaključali vozilo dok ste jurili na let? Upotrebom portala ili aplikacije Škoda Connect možete jednostavno provjeriti je li vaše vozilo zaključano ili ga jednostavno zaključati pomoću aplikacije Škoda Connect samo jednim dodirom. Možete ga otključati na isti način - na primjer, ako ostali putnici stignu do vozila prije vas.

MyŠkoda Deliver

Online shopping može vas poštedjeti mnogo muka. Međutim, glavobolju ponekad izaziva zadnji korak - preuzimanje isporuke. Putem usluge MyŠkoda Deliver odsada možete primati pakete izravno u vozilo. To znači da svoje kupljene stvari više ne morate vući sa sobom jer će već biti u vašem automobilu.

Online grijanje vozila u mirovanju

Upravljajte grijanjem vozila u mirovanju s bilo kojeg mjesta na svijetu pomoću aplikacije Škoda Connect za vaš smartphone. Ako ste, primjerice, bili na putu i spremate se krenuti kući, grijanje možete aktivirati unaprijed kako biste zagrijali vozilo. Osim same aktivacije, također možete postaviti vrijeme polaska i odabrati između grijanja i ventilacije vozila.

Upravljanje ventilacijom na daljinu

Ova vam značajka omogućuje uključivanje unutrašnje ventilacije putem mobilne aplikacije prije vožnje. Vrlo je praktična u vrućim ljetnim danima jer omogućuje snižavanje temperature unutrašnjosti prije nego što sjednete u vozilo koje je bilo parkirano na suncu. Značajka je dostupna isključivo za model nova Octavia.

Upravljanje klima-uređajem na daljinu

Sada svoje vozilo možete ohladiti prije polaska. Željenu temperaturu možete postaviti, a klima-uređaj aktivirati putem aplikacije Škoda Connect. Značajka je dostupna isključivo za električne modele. Možete odabrati hoće li se uređaj aktivirati samo ako je vozilo priključeno na ili odspojeno sa stanice za punjenje. Nadalje, osim modela Citigoe, moguće je aktivirati grijanje vjetrobranskog stakla.

Punjenje na daljinu

Imate mogućnost ručnog pokretanja izravnog punjenja kako biste omogućili neočekivani rani polazak s visokom razinom napunjenosti baterije. Postupak punjenja provodi se optimalno radi uštede energije. To uključuje punjenje tijekom noći ili pokretanje i zaustavljanje postupka punjenja. To također produžuje vijek trajanja baterije. Značajka je dostupna isključivo za električne modele.

Online alarmni uređaj protiv krađe

Zadržite kontrolu nad svojim vozilom čak i kada niste u njegovoj blizini. Bez obzira gdje se nalazite, odmah ćete biti obaviješteni putem e-pošte, smartphonea ili smartwatcha ako se aktivira vaš alarmni uređaj protiv krađe, kao i o vremenu i razlogu aktivacije kako biste mogli poduzeti potrebne radnje. Ova je usluga omogućena svaki put kada zaključate vozilo.

Obavijest o području

Da biste spriječili nepravilnu upotrebu vozila, upotrijebite obavijest o području kako biste pratili je li vozilo izašlo iz područja koje ste postavili ili je ušlo u zabranjeno područje. Ako se to dogodi, bit ćete upozoreni na smartphoneu i smartwatchu ili emailom. Upotrijebite portal Škoda Connect ili aplikaciju i postavite do 10 različitih područja i aktivnih razdoblja kada vozilo treba nadzirati.

Obavijest o brzini

Pratite kako se vaše vozilo upotrebljava i postavite jednokratno ili ponavljajuće upozorenje ako se kreće brzinom većom od one koju ste odabrali. Ako vozilo premaši odabrano ograničenje brzine, bit ćete upozoreni na smartphoneu i smartwatchu ili emailom. U bilo kojem trenutku možete pristupiti statusu ograničenja brzine, postaviti ga i njime upravljati na portalu ili u aplikaciji Škoda Connect.

Podaci o vožnji

Bez obzira želite li znati parametre svoje posljednje vožnje kako biste pratili potrošnju ili jednostavno želite sažeti sve dosadašnje vožnje, usluga Podaci o vožnji idealno je rješenje. Trenutačne podatke o upotrebi vozila, poput prosječne potrošnje goriva, prosječne brzine ili prijeđene udaljenosti, možete pozvati putem portala Škoda Connect ili aplikacije Škoda Connect.

Status vozila

Bez obzira jeste li se tek vratili kući nakon što ste negdje ostavili parkirano vozilo ili želite provjeriti svoje vozilo na drugom kraju grada, upotrijebite računalo, smartphone ili smartwatch za brzo ažuriranje trenutačnog statusa vozila. U trenu možete provjeriti preostali doseg, razinu tekućine AdBlue, je li vozilo zaključano te jesu li svjetla ugašena i jesu li svi prozori zatvoreni.

Alat za planiranje polazaka

Vrijeme polaska možete programirati i prenijeti u vozilo putem aplikacije Škoda Connect. Vozilo se "budi" i provodi postupak punjenja ili klimatizacije prije putovanja u zadano vrijeme. Stoga će vaše vozilo uvijek biti napunjeno i spremno za vožnju. Značajka je dostupna isključivo za modele.

Položaj parkiranja

Nemojte paničariti ako ne znate gdje ste parkirali vozilo na velikom parkiralištu ili u nepoznatom gradu. Zahvaljujući usluzi Položaj parkiranja te su brige stvar prošlosti. Vozilo prenosi podatke o položaju jednom nakon svake vožnje. Nakon pozivanja podataka putem smartphonea ili smartwatcha, parkirano vozilo možete pronaći pomoću njegova GPS položaja.

Sirena i žmigavci

Znate gdje ste parkirali, ali tražite svoje vozilo u moru drugih vozila? Upotrijebite svoj smartphone i uslugu Sirena i žmigavci za aktiviranje sirene i/ili uređaja za svjetlosno upozorenje na daljinu. Problem je riješen u trenu i možete se osmjehnuti s olakšanjem. Ova usluga funkcionira na udaljenosti od 500 metara od parkiranog vozila.

Smart schedules

Pomoću ove nove usluge dostupne za model Enyaq možete planirati proces klimatiziranja (grijanje i hlađenje). Možete koristiti dva programa klimatiziranja uključujući namještanje željene temperature unutrašnjosti svog automobila. Zahvaljujući tome vaš će automobil u pravo vrijeme biti pripravan za vašu sljedeću vožnju!

Videozapisi i dostupnost

Detaljno pogledajte sve usluge, pogledajte videozapise i saznajte dostupnost za određene modele i zemlje.

Poziv u nuždi / eCall

Vrlo važna značajka sigurnosti je poziv u nuždi ili eCall koji je besplatan tijekom cijelog vijeka trajanja vozila.

Poziv u nuždi / eCall

U slučaju nesreće automatski se uspostavlja veza s centrom za hitne slučajeve čim senzor (zračni jastuk ili zatezač pojasa) prijavi nesreću. Možete i ručno pritisnuti tipku za poziv hitnim službama. Prosljeđuju se podaci poput podataka o lokaciji, smjeru, broju putnika i ozbiljnosti nesreće. Poziv se uspostavlja do dolaska hitnih službi. Također, možete prijaviti nesreće u kojima niste sudjelovali.

Videozapisi i dostupnost

Detaljno pogledajte sve usluge, pogledajte videozapise i saznajte dostupnost za određene modele i zemlje.

Trgovina

Odabrani infotainment sustavi uključuju trgovinu gdje možete lako i praktično nadopuniti svoje podatkovne pakete, proširiti usluge Škoda Connect i preuzeti aplikacije, poput aplikacija Vijesti i Vremenska prognoza.

Nove funkcije na zahtjev za vašu Škodu

Nova Octavia prvi je model marke Škoda koji uključuje funkcije na zahtjev. Pomoću ove inovativne tehnologije u svom infotainment sustavu možete jednostavno i povoljno kupiti nove funkcije koje je prethodno bilo potrebno naručiti prije nego što je vozilo uopće proizvedeno. Trenutačnu ponudu, koja se može razlikovati od zemlje do zemlje, možete pronaći u trgovini na portalu Škoda Connect ili izravno u infotainment sustavu vašeg vozila.

Ambijentalno osvjetljenje – dodatne boje

Uživajte u ambijentu u vozilu koje odgovara vašem trenutačnom raspoloženju. Dodatna ponuda boja za LED ambijentalno osvjetljenje proširuje paletu na oko 30 atraktivnih opcija osvjetljenja instrumentne ploče, prednjih vrata i prostora za noge.

Regulacija dugih svjetala

Prebacivanje između dugih i kratkih svjetala može biti naporno, posebno tijekom dugih vožnji. Nakon aktivacije funkcije regulacije dugih svjetala (također poznate kao automatska regulacija dugih svjetala Auto Light Assist) prebacivanje je automatsko. To će povećati vaš komfor i opću sigurnost jer nećete zasljepljivati druge vozače.

Navigacija

Nedostaje vam navigacija u vašem radiouređaju Bolero? Možete ga jednostavno nadograditi i dodati navigacijske funkcije koje će vašu vožnju učiniti još ugodnijom i pomoći vam da s lakoćom stignete na odredište.

Portal, aplikacija I dostupnost

Portal Škoda Connect

Portal Škoda Connect omogućuje vam jednostavno upravljanje uslugama Škoda Connect.

Aplikacija MyŠkoda

Aplikacija MyŠkoda omogućuje vam nadzor i kontrolu nad vašim povezanim vozilom marke Škoda na daljinu.

Dostupnost usluge Škoda Connect

Jednostavno provjerite dostupnost usluge Škoda Connect u vašoj zemlji.

Pristupite svom Škoda vozilu korištenjem samo govornih naredbi

Najnovije podatke o svom vozilu možete doznati i putem pametnih govornih pomoćnika. Sve što trebate jest pitati. Amazon Alexa i Google Home sada razumiju vaša pitanja na engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom jeziku pomoću zvučnika ili aplikacije smartphone. Pratite trenutačnu kilometražu, razinu goriva, doseg, je li vozilo zaključano, gdje je parkirano ili jednostavno pokrenite klima-uređaj ili punjenje baterije u vozilu.

Portal Škoda Connect - Registracija i aktivacija
pdf (6,2 MB)