Modeli

Fabia Monte Carlo: Nasljeđe utrkivanja

Nastanak modela Monte Carlo

Godine 1936. Škoda je prvi put ostvarila senzacionalan rezultat na reliju Monte Carlo koji se održavao od 1911. godine. Zdeněk Pohl i Jaroslav Hausman zauzeli su drugo mjesto u kategoriji do 1500 ccm u modelu Škoda Popular, a Škoda je nakon toga lansirala sportsku cestovnu verziju tog modela i tako je nastala obitelj modela Monte Carlo.

Fabia Monte Carlo: Nasljeđe utrkivanja

1-2 za model Škoda 130 RS

Još je jedno značajno postignuće ostvareno na reliju Monte Carlo 1977. Za upravljačem Škode 130 RS, sportski timovi tvrtke Škoda osvojili su prvo i drugo mjesto u kategoriji za vozila do 1300 ccm. Taj uspjeh ponovili su u kategoriji WRC2 točno 40 godina kasnije, 2017. godine, drugi puta osvojivši prvo i drugo mjesto s modelom Fabia R5, također izuzetnim trkaćim vozilom.

Fabia Monte Carlo: Nasljeđe utrkivanja

Impresivan podsjetnik

Obitelj modela Škoda nastavlja tu dugogodišnju tradiciju nudeći kompaktne modele u verziji Monte Carlo koja je bogata stilom i trkačkim duhom. Na taj način i vi možete postati dijelom duge povijesti relija marke Škoda. Rezultat toga je da model Fabia Monte Carlo može ponosno stati uz modele Scala Monte Carlo i Kamiq Monte Carlo.

Ova stranica je dodatni dio stranice koja se otvara. Kliknite na gumb/polje kako biste dospjeli na tu stranicu.

Natrag na otvorenu stranicu