Modeli
Path 2@2x

11.02.2021

Prvi uvid u novi model FABIA

ŠKODA omogućuje prvi uvid u četvrtu generaciju modela FABIA.

 

Linija krova na slici siluete daje naslutiti nove proporcije malog automobila koji se prvi put temelji na modularnoj poprečnoj platformi MQB-A0 iz Volkswagen koncerna. Ova platforma omogućuje veću prostranost i primjenu izuzetno modernih sustava potpora i značajki povezivosti. Pogon osigurava najnovija generacija benzinskih motora. Time je nova FABIA savršeno prikladna za mlade obitelji i početnike na tržištu rada, a idealna je i kao drugi automobil. Svjetska premijera novog modela ŠKODA FABIA održat će se u proljeće 2021. godine. 

Prelaskom na modularnu poprečnu platformu MQB-A0 iz Volkswagen koncerna, ŠKODA FABIA raste u svim dimenzijama u odnosu na svog prethodnika. Tako se, primjerice, volumen prtljažnika, koji se ionako već ubrajao u značajke modela FABIA, povećao za dodatnih 50 litara. Zahvaljujući još čvršćoj strukturi karoserije, platforma MQB-A0 također omogućuje daljnja poboljšanja u području pasivne sigurnosti i opcijski pristup brojnim modernim sustavima potpora koji su do sada bili poznati samo iz viših klasa vozila.

Suvremeni benzinski motori osiguravaju visoku učinkovitost i velik doseg

ŠKODA u četvrtoj generaciji modela FABIA dosljedno bira izuzetno moderne benzinske motore. Svi raspoloživi motori potječu iz generacije EVO motora Volkswagen koncerna i kombiniraju visoku učinkovitost s niskim vrijednostima emisija. Nova ŠKODA FABIA uvijek je opremljena prednjim pogonom, a prijenos snage preuzima ručni mjenjač ili automatski 7-stupanjski DSG mjenjač. Time je ovaj mališan uvijek idealno opremljen za vožnju gradom, ali i za duže dionice.