Modeli
16.02.2021

Dinamika i sportski duh

S modelom Škoda Enyaq Sportline iV tradicionalna varijanta modela češkog proizvođača automobila pronalazi svoj put u novi, potpuno električni SUV iz grada Mladá Boleslav.

 

Crne aplikacije karoserije, veliki kotači od lakog metala i spušteni sportski vozni postroj osiguravaju samouvjeren izgled modela Škoda Enyaq Sportline iV te naglašavaju njegova dinamična vozna svojstva. Ambijent u unutrašnjosti definiraju sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu, višenamjensko sportsko kožno kolo upravljača s tri kraka i dekorativni umetci u karbonskoj izvedbi.

 

 

Sportline verzija modela Enyaq iV bit će dostupna s trima varijantama motora. Model Enyaq iV 60 sa 132 kW opremljen je stražnjim pogonom, kao i model Enyaq iV 80 s baterijom od 82 kWh, snagom od 150 kW i dosegom većim od 520 kilometara u WLTP ciklusu. Enyaq iV 80x nudi dva elektromotora s ukupnom snagom od 195 kW i pogonom na sve kotače. Ova će varijanta upotpuniti ponudu tijekom godine. 

Sportline - ovo dodatno ime na modelima marke Škoda tradicionalno označava sportski izgled i dinamično ponašanje vozila u vožnji. Škoda će s modelom Enyaq Sportline iV ovu varijantu modela ubuduće nuditi i za prvi, potpuno električni SUV marke, pri čemu će u ponudi biti tri opcije pogona. Škoda Enyaq Sportline iV 60 ima elektromotor snage 132 kW na stražnjoj osovini i maksimalni okretni moment od 310 Nm. Baterija s kapacitetom od 62 kWh (neto 58 kWh) omogućuje doseg veći od 400 kilometara u WLTP ciklusu. U modelu Enyaq Sportline iV 80, koji s većom baterijom od 82 kWh (neto 77 kWh) može prijeći više od 520 kilometara u WLTP ciklusu, stražnji motor razvija snagu od 150 kW. Ovom je baterijom opremljen i model Enyaq Sportline iV 80x koji s dodatnim elektromotorom raspolaže pogonom na sve kotače, snagom od 195 kW i maksimalnim okretnim momentom od 425 Nm. Njegov doseg u WLTP ciklusu iznosi 500 kilometara.

 

 

 

Velika dinamika vožnje sa stražnjim pogonom ili pogonom na sve kotače i sportskim voznim postrojem

Zahvaljujući velikom maksimalnom okretnom momentu koji će se u potpunosti generirati već pri pritisku papučice gasa uz pomoć elektromotora te zahvaljujući stražnjem pogonu ili pogonu na sve kotače, model Škoda Enyaq iV nudi veliku dinamiku vožnje. Ona posebno dobro dolazi do izražaja u varijanti Sportline uz serijski sportski vozni postroj koji je na prednjoj osovini spušten za 15 milimetara, a na stražnjoj osovini za 10 milimetara. Najveća brzina za sve tri varijante motora iznosi 160 km/h.

Sportski izgled modela Enyaq Sportline iV naglašavaju izrazito kvalitetni detalji u području vanjskog dizajna i unutrašnjosti. Varijanta Sportline proizvodit će se u matičnoj tvornici marke Škoda u gradu Mladá Boleslav, baš kao i model Enyaq iV. To je jedina modelska linija na osnovi modularne električne platforme (MEB) u Europi koju Volkswagen koncern proizvodi izvan Njemačke.

Sportske crne aplikacije karoserije i LED matrix glavna svjetla

Zahvaljujući brojnim sjajnim crnim elementima, snažni model Škoda Enyaq iV u verziji Sportline djeluje još dinamičnije. Tome pridonose upečatljiva rešetka Škoda, okviri prozora, uzdužni krovni nosači i difuzor u stražnjem braniku te natpis Škoda sastavljen od pojedinačnih slova i pločice na stražnjem poklopcu. Robusni bočni pragovi dizajnirani su u boji vozila.

Model Enyaq Sportline iV također krase specifična prednja maska i pločice Sportline na prednjim blatobranima. Samouvjeren izgled naglašavaju veliki, dijamantno polirani 20" kotači od lakog metala Vega ili Betria veličine 21" koji se odlikuju ekskluzivnim Sportline dizajnom. 

Model Enyaq Sportline iV serijski je opremljen LED matrix glavnim svjetlima. 24 LED diode s mogućnošću individualne regulacije u svakom matrix modulu dugih svjetala omogućuju vam da se u svakom trenutku vozite s dugim svjetlima, a da pritom ne zasljepljujete ostale sudionike u prometu. Inteligentna tehnologija svjetala automatski zaslanja vozila, reflektirajuće osobe ili objekte koje kamera prepozna na vjetrobranskom staklu iz svjetlosnog snopa.

 

 

 

Specifične varijante opreme Design Selections za varijantu Sportline

Škoda je s novim varijantama opreme Design Selections uvela inovativan koncept unutrašnjosti u model Enyaq iV. One se temelje na modernim verzijama dizajna te nude međusobno savršeno usklađene boje i materijale. Dizajneri interijera kreirali su vlastitu varijantu opreme Design Selection za model Enyaq Sportline iV.

Presvlake i krovne obloge uglavnom su crne boje, dok dekorativne letvice u karbonskoj izvedbi na instrumentnoj ploči i u oblogama vrata vizualno naglašavaju vozilo. Crna obloga instrumentne ploče ukrašena je sivim kontrastnim šavovima, a izrađena je od sintetičke kože. S cjelokupnim dizajnom unutrašnjosti savršeno su usklađene i ne manje važne podne prostirke s obrubom sportske sive boje. 

Varijanta opreme Design Selection Sportline također uključuje ekskluzivna crna sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu. Presvlake sjedala izrađene su od mikrovlakana Suedia te su ukrašene sivim obrubom. Model Škoda Enyaq Sportline iV serijski je opremljen višenamjenskim sportskim kožnim kolom upravljača s tri kraka koje nudi mogućnost upravljanja brojnim funkcijama vozila putem jednostavnih tipki i nazubljenih kotačića. Kolo upravljača presvučeno kožom ima sive kontrastne šavove, dok je donji krak ukrašen pločicom s natpisom Sportline. Obloge papučica u aluminijskoj izvedbi naglašavaju izgled varijante opreme Sportline Design Selection.