Modeli
30.03.2021

Prvi uvid u redizajnirani Škoda Kodiaq

Dotjerana završna obrada uspješnog modela: tri skice dizajna omogućuju prvi uvid u redizajnirani Škoda Kodiaq.

  

SUV model, koji je po želji dostupan sa sedam sjedala i s kojim je češki proizvođač automobila započeo uspješnu ofenzivu SUV modela 2016. godine, sada je vizualno i tehnički redizajniran. Svjetska premijera osvježenog modela Kodiaq održat će se 13. travnja.

 

 

Prva skica dizajna prikazuje još upečatljivi prednji dio dorađenog modela Škoda Kodiaq: osim novooblikovanog poklopca motora, za vizualni je dojam zaslužna i heksagonalna rešetka marke Škoda s izraženim dvostrukim lamelama koja je sada još više uspravljena. Prednja glavna svjetla uža su nego prije, a u kombinaciji sa svjetlima za maglu, koja su pozicionirana ispod njih, stvaraju novu svjetlosnu grafiku koja podsjeća na četiri oka. Također ćete primijetiti novu prednju masku koja, osim umetka u aluminijskoj izvedbi, sadrži i širi središnji otvor za zrak koji bočno ograničavaju aplikacije u obliku slova L.

 

 

Druga skica omogućuje detaljan pogled na prednja glavna svjetla koja se odlikuju novim dizajnom. Ovdje ćete posebno dobro uočiti dva LED modula koji su pozicionirani jedan iznad drugog i koji pokazuju karakterističnu svjetlosnu signaturu u njezinom punom sjaju. Treća skica prikazuje stražnja svjetla oštrih linija, čiji je oblik također uži kao i kod prednjih glavnih svjetala. Ova se svjetla odlikuju tipičnim upečatljivim kristalnim strukturama i dizajnom u obliku slova C koji je tipičan za marku Škoda i koji u ovom slučaju ima nižu izvedbu.

 Godine 2016. model Kodiaq utemeljio je aktualnu obitelj SUV modela marke Škoda te je obilježio njezinu tipičnu nomenklaturu slovom "K" na početku i slovom "Q" na kraju. SUV model, koji je po želji dostupan sa sedam sjedala, proizveden je više od 600 000 puta u manje od pet godina, a trenutačno je u ponudi na 60 tržišta diljem svijeta. Svjetska premijera osvježenog modela Škoda Kodiaq održat će se 13. travnja.