Modeli

09.04.2021

Škoda Octavia prvi put kao Sportline

Škoda nastavlja širiti raznoliku paletu modela Octavia te sada prvi put nudi četvrtu generaciju svog uspješnog modela i u dinamičnoj varijanti Sportline.

 

Ova se varijanta svrstava između linije opreme Style i vrhunskog sportskog modela Octavia RS, a očarat će vas crnim detaljima vanjskog dizajna, višenamjenskim sportskim kolom upravljača s tri kraka te sportskim sjedalima s integriranim naslonima za glavu i presvlakama ThermoFlux. Model Škoda Octavia Sportline može se opremiti kao limuzina i Combi opcijskom adaptivnom regulacijom voznog postroja DCC i inovativnim sustavima potpora. Široka ponuda motora uključuje dizelske i benzinske motore, djelomično hibridne i plug-in hibridne verzije te model Octavia G-TEC sa pogonom na zemni plin (CNG).

 

 

Vanjski dizajn novog modela Octavia karakteriziraju crni detalji poznati iz varijanti Sportline drugih serija modela marke Škoda. Tako su specifični prednji spojler, okvir rešetke marke Škoda i natpis Škoda na stražnjem poklopcu izvedeni u crnoj boji visokog sjaja. Kromirana kopča vizualno naglašava stražnji difuzor koji je također izveden u crnoj boji visokog sjaja. Limuzina je osim toga opremljena i crnim stražnjim spojlerom. Model Octavia Sportline serijski se isporučuje s crnim, dijamantno poliranim 17" kotačima od lakog metala Pulsar. Opcijski su dostupni 18" kotači Vega lakirani u metalik crnoj boji te ekskluzivno za varijantu Sportline crni, dijamantno polirani 19" kotači od lakog metala Taurus. Prednje blatobrane krase pločice Sportline.

Raznovrsna paleta motora s prednjim pogonom i pogonom na sve kotače

Model Škoda Octavia Sportline dostupan je s učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima, pogonom na zemni plin, plug-in hibridnom i djelomično hibridnom tehnologijom te prednjim pogonom ili pogonom na sve kotače. Raspon snage seže od 85 kW (115 KS) do 150 kW (204 KS). 1,5 TSI motor sa snagom od 110 kW (150 KS) po želji je dostupan sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem i djelomično hibridnom tehnologijom, dok je 2,0 TSI motor sa snagom od 140 kW (190 KS) i DSG mjenjačem opcijski dostupan s pogonom na sve kotače. Snaga modela Octavia iV Sportline s plug-in hibridnim pogonom iznosi 150 kW (204 KS), dok snaga modela G-TEC s pogonom na zemni plin (CNG) iznosi 96 kW (130 KS). 2,0 TDI motor dostupan je sa snagom od 85 kW (115 KS), 110 kW (150 KS) i 147 kW (200 KS). DSG mjenjač i pogon na sve kotače dolaze u sklopu opcijske opreme dizelskog motora srednje snage, dok su kod vrhunskog dizelskog motora dio serijske opreme. Opcijska adaptivna regulacija voznog postroja DCC pobrinut će se za dinamičan izgled i individualno ponašanje vozila u vožnji. Ona također kontinuirano prilagođava opružje i može se namjestiti u 15 stupnjeva - od komfornog do sportskog. Sigurnost se na zahtjev može povećati proaktivnom zaštitom putnika sa zaštitom od prevrtanja, inovativnim sustavima potpora kao što su potpora za izbjegavanje prepreka i potpora za skretanje te novim središnjim zračnim jastukom između prednjih sjedala.

 

 

 

Sportska sjedala i sportsko kolo upravljača s tri kraka u unutrašnjosti

Unutrašnjost modela Škoda Octavia Sportline temelji se na opremi Style te nudi instrumentnu ploču s presvlakom od tkanine i dekorativne letvice u visokosjajnom crnom laku. Sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu presvučena su posebno prozračnim presvlakama ThermoFlux. 

Višenamjensko sportsko kolo upravljača ima tri kraka i pločicu Sportline, dok su dekorativne prednje letvice u pragovima ukrašene natpisom Octavia. Uz to nova varijanta modela Octavia nudi već poznate Simply Clever detalje kao što je USB-C priključak na unutrašnjem zrcalu.